> 1 <
| Yazar | İleti |
|
yazgunesi
[70] Editör
412 ileti |
#38970 14.07.2008 22:41 GMT |
|
Arkadaşlar bildiğiniz gibi Autocad komutlarının alt paremetreleri var.
Kastetiğim şey örneğin ; ucs >> 3p seçeneği circle >> tan tan radius seçeneği fillet >> Polyline/Radius/Trim/mUltiple seçeneklerinden bahsediyorum. ![]() Bu ana komutun alt parametrelerini kullanmak mümkün mü? Bu konuda inceleme yapıyorum da.. Bazı lisp örneklerini de vereğim hani fikir verecekseniz eğer.. Kod: ; Daire çizme lispi (defun c:drciz (/ yr1 cp1) (setq yr1 (getpoint "\nYerleştirme yeri:")) (setq cp1 (getreal "\nDaire çapı nedir?:")) (command "circle" yr1 cp1 ) ) (Princ "Lisp'i çalıştırmak için >> drciz << yazınız! [www.autocadokulu.com] ") Kod: ; daire çizme lispi , daire radüsünü hesaplayıp çizen (defun c:dr (/ yr1 rd1) (setq yr1 (getpoint "\n Merkez noktası:")) (setq rd1 (getreal "\n Radüs nedir?:")) (setq cap1 (+ rd1 rd1)) (command "circle" yr1 cap1) ) (Princ "Lisp'i çalıştırmak için >> dr << yazınız! [www.autocadokulu.com] ") Lispler sade yapılı olmasına karşın örnekteki gibi daireyi parametreli olarak kullanabilirmiyim diye düşündüm.. Mesala >> (command "circle" ''komut1'' ''komut2'' ''komut3'' '''' ) Değişeken değilde komut parametresini kullanmayı istemek tarzında fikir olarak..
|
|
|
ehya
[70] Editör
1955 ileti |
#38974 14.07.2008 23:08 GMT |
|
tabloda belirttiğin gibi örneğin "circle" komutunda "tan tan tan" mı istiyorsun?
|
|
|
yazgunesi
[70] Editör
412 ileti |
#38975 14.07.2008 23:26 GMT |
|
Evet ehya , dediğin gibi. Örnek olarak, direk olarak yerleşim noktası ve çap değerini değil de daireyi çizdirirken parametrelerini kullanma isteği gibi.Esas fikir bu komutların parametre seçeneklerini görünce acaba nasıl olur diye düşündüm.Genelde line olsun circle olsun vs. gördüm ama acaba dedim ve incelemeye başladım.. Setq ile değiken atamadan tırnak içinde kullanılabilir mi diye merak ettim.
|
|
|
ehya
[70] Editör
1955 ileti |
#38977 15.07.2008 08:20 GMT |
|
şöyle bi örnek vereyim. yukarıda söylediğim gibi circle komutunu "tan tan tan" şeklinde kullanalım..
tangent değerini kullanmadan önce "3p" alt komutunu kullanmalıyım. Bunun için yazmam gereken satır şöyle olmalı.. (command "circle" "3p" "tan" pause "tan" pause "tan") her tangent değerinden sonra pause yaptırmalıyım ki, kullanıcı girişi beklensin..
|
|
|
wolf
[8] Yüzbaşı
245 ileti |
#39006 15.07.2008 15:39 GMT |
|
ehya yazgunesinin anlatmak istediği farklı ama dile getiremiyor anlatmak istediği kotun gidişinde veri girişine göre işleyiş değissin
örneğin offset komutu gibi getpoint ile getkword birlikte kullanılmış. eğer girdi kordinat değilse getkword girdisini cond ile test ediyor komutun gidişatını belirliyor. yoksa benmi abarttım ehyamı doğru anlamış iş yorgunluğuma verin
Bilgisini paylaşmayanlar kendine güveni olmayanlardır. |
|
|
ehya
[70] Editör
1955 ileti |
#39008 15.07.2008 15:50 GMT |
|
wolf bu söylediğini nasıl çıkardın anlamadım
ama unutma, birçok komutun girdisi aynı. o zaman birçok seçenek sunacak hangini yapayım diye. eee öyle yapacağına komutu çalıştır daha iyi
|
|
|
wolf
[8] Yüzbaşı
245 ileti |
#39010 15.07.2008 16:04 GMT |
|
ehya yazguneşi aklımı karıştırdı
Bilgisini paylaşmayanlar kendine güveni olmayanlardır. |
> 1 <