Kullanıcı Adı: Şifre: Beni Hatırla?  Ücretsiz Üyelik | Şifremi unuttum | Tavsiye Et  

Bu başlığı inceleyenler : 1 ziyaretçi, 0 üye : ---

3 kullanıcı bu konuya ileti yazdı : Harbi65 (1) mustafa_vrc (1) olubitkabuu (2)

> 1 <
Yazar İleti
olubitkabuu

[2] Asteğmen

Online Durumu

8 ileti
Meslek: peyzaj mimarı

Arkadaş Listeme Ekle

#38644   07.07.2008 19:19 GMT      
Merhaba,
Autocad 2008 kullanıyorum
Nerden nasıl değişti bilmiyorum ama bir ayarım değişmiş sanırım ve düzeltemiyorum.

Çoklu nesne seçimi yapamıyorum. Yani bir yada birkaç nesneyi seçiyorum, daha sonra başka biryerden başka bir nesneyi de seçmek için tıkladığımda ilk seçtiklerimi bırakıyor ve son tıkladıklarımı seçiyor.

Bunun dışında nesneyi sağ tıklayıp properties dediğim zaman nesnenin özellikleri yerine "no selection" yazan bir pencere açılıyor.

İlk sorun için, arkadaşımın tavsiyesiyle Tools-Customize-Interface 'den re-store/reset yapmayı denedim ama işe yaramadı.

Yardımcı olursanız çok sevinirim, sınav için proje yetiştirmeye çalışıyorum ve bu olay beni gerçekten yavaşlatıyor.

-----
edit:
shifte basarak çoklu seçim yapabildiğimi fark ettim. fakat ömrüm bayunca parmağım shift'te gezmek istemiyorum hala ayarın kendisini düzeltmek istiyorum.
--------------------------------------------------------------------------------------------

Bu mesaj olubitkabuu tarafından düzenlendi (07.07.2008 19:35 GMT, 135 Gün önce)

Harbi65

[10] Binbaşı

Online Durumu

508 ileti
Meslek: İnş. Teknikeri

Arkadaş Listeme Ekle

#38647   07.07.2008 21:54 GMT      
Bu kadar destan yazacağına site de arasaydn sorunun bir sürü cevabını bulurdun...!

Şimdi; Caps Look tuşu basılı değilse sen yine bir müddet daha parmağını Shift tuşuna basılı tutarak PICKADD yaz ve Enter yap..
Artık parmağını Shift tuşundan çek...
ve 1 değerini yazıp Enterle....

_________________________________________________________________________________________

mustafa_vrc

[10] Binbaşı

Online Durumu

318 ileti
Meslek: makina teknikeri
Arkadaş Listeme Ekle

#38648   07.07.2008 21:54 GMT      
çoklu seçim için PICKADD yaz değeri 1 yap.

Çalışmadan,yorulmadan,öğrenmeden,
rahat yaşama yollarını aramayı ihtiyat haline getirmiş milletler,
evvela haysiyetlerini,sonra hürriyetlerini
ve daha sonra istiklallerini kaybetmeye mahkumdurlar...
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

olubitkabuu

[2] Asteğmen

Online Durumu

8 ileti
Meslek: peyzaj mimarı

Arkadaş Listeme Ekle

#38649   07.07.2008 23:31 GMT      
Ehehe, teşekkür ederim.
Okulda profesorümüz line'ı @ yaza yaza çizdireceği yere bunları öğretseydi ben ve sınıf arkadaşlarım için daha yararlı olurmuş sanırım :p

> 1 <