Anasayfa
Forum
Download
Galeri
SSSorular
Sitede Ara İletişim
Kullanıcı Adı : Şifre : Beni Hatırla ?  Ücretsiz Üyelik  |  Şifremi unuttum?  |  Arkadaşa tavsiye Tavsiye et
Forumda laubali konuşmalar ve teknik bilgi içermeyen yorumlar yasaklanmıştır. Yorumlarını, cevaplarını düzgün ve düzeyli bir Türkçe ile yapmayan üyeler siteden uzaklaştırılacak, gönderdiği iletiler silinecektir.
Forum için önerilen resim genişliği: 560 pikseldir.

Bu başlığı inceleyenler : 1 ziyaretçi, 0 üye : ---

4 kullanıcı bu konuya ileti yazdı : arzuuuuum (1) ehya (1) gurbetci178 (1) sakoc (2)

> 1 <

Yazar İleti
sakoc

[2] Asteğmen

Online Durumu

6 ileti
Meslek: maden muh.
Arkadaş Listeme Ekle

#36589   09.05.2008 17:48 GMT      
merhaba..
line komutuyla yaptıgım bır mermer kutlesını katı model yapamıyorum... bu şekil kibrit kutusu gıbı duz bir şekil degildir..dort kosesıde farklı bır mermer kutlesıdır.ayrıca bu mermer kutlesı ıcınde catlak ve kırıklar vardır...yıne bu catlak ve kırıkları cizebiliyorum fakat onlarıda katı model yapamıyorum..
benim amacım katı olusturmak yuzel modellemek degıl..
en kısa zaman da yardımlarınızı beklıyorum.

arzuuuuum

[10] Binbaşı

Online Durumu

850 ileti
Meslek: ressam

Arkadaş Listeme Ekle

#36590   09.05.2008 18:14 GMT      
oluşturduğun mermer yüzeyindeki bütün çizgiler(kırıklar hariç) birbirlerine temas etmesi lazım ki exturude edebilesin aksi taktirde derinlik veremessin.kırıklarıda mermeri exturude ettikten sonra çizgisel yapabilirsin.

__________________________________________________________________________________

****************************TEK TÜRKİYE**TEK TÜRKİYE *******************************

gurbetci178

[10] Binbaşı

Online Durumu

592 ileti
Meslek: Elektrik teknikeri-Teknik ressam-Autocad Eğitmeni

Arkadaş Listeme Ekle

#36591   09.05.2008 18:40 GMT      
son zamanlar da moda olan bahçe önlerine yada sitelere yapılan kırık merme döşemesinden mi bahsediyorsun böyle bişey mi modellemeye çalışıyorsun

arzunun dediği doğru exturude yapman için kapalı bir alan olması lazım ama onları teker teker elinle çizmek çok meşaketli çok daha basit çizersin biraz düşünsn
anlatsam buradan baya uzayacak tabi birde tahmin ettğim gibi değilse boşa nlatmış oluruz

ASKERDE
¤ۣۜ..¤ ¤ۣۜ..¤Kıbrıs Türk Kuvvetleri Komutanlığı¤ۣۜ..¤ ¤ۣۜ..¤¤ۣۜ..¤ ¤ۣۜ..¤

Hoşçakal Sevgili Ülkem

sakoc

[2] Asteğmen

Online Durumu

6 ileti
Meslek: maden muh.
Arkadaş Listeme Ekle

#36592   10.05.2008 03:37 GMT      
öncelikle cevaplarınız ıcın tesekkur ederımm..
hayır ben bahçelerde gordugumuz o kırık mermerlerden bahsetmıyorum... benım demek istediğim bır mermer kutlesi. ornegın kutleyı bır kutu gıbı dusunun ve bu kutunun dort kenarınında ölçülerı farklı.. çizgi olarak rahatlıkla cızılyor fakat katı olmuyor..
Exturude yaptıgım zaman sadece secılen kenarı dogrusal uzatıyor..o zamanda ölçulerın bır anlamı kalmıyor..

kutleye veyada kutuya gelınce..yollarda arasıra karsımıza çıkan tırların uzerınde mermer blokları (kayaçları) goruruz.
bende boyle kutleyı katı model yapmaya calısıyorum fakat olmuyor..( yuzel model degıl )

ehya

[70] Editör

Online Durumu

1892 ileti
Meslek: Teknik Ressam

Arkadaş Listeme Ekle

#36594   10.05.2008 08:39 GMT      
bir model yapmak istediğinizde bunun pline olmasına dikkat edin. Eğer line halinde ise bunu PEDIT komutu ile birleştirmeniz lazım. Line ise bu çizgilerin z koordinatları sıfır olmalı. Aksi takdirde birleştirme yapamazsınız. Bazen pline' ı model yapmak istediğinizde hata verebilir. Bunun için pline'ı explode edip. sadece çizgileri seçerek tekrar birleştirin. Köşelerde kalan uzunluğu sıfır olan nokta şeklindeki pline lar yüzünden extrude yapamıyor. Bu şekilde uygulamanızı yaparsanız modeli elde etmiş olursunuz...

> 1 <

Anasayfa | Forumlar | Download | Galeri | Site haritası | Forum Kuralları | SSS | Sitede Ara | Takvim | İstatistikler
İletişim | Hakkımızda | Referanslarımız | Kadromuz | Gizlilik | Yasal Uyarı | Reklam Kodumuz | Reklam İstatistikleri | Reklam

Copyright © 2004-2008 autocadokulu.com | Akpınar İnternet Hizmetleri
Teşekkürler Seditio Türkiye & neocrome.net | 1693 | Tüm Hakları Saklıdır | images.autocadokulu.com | Sinan | Ödev | Yükle
AutoCAD Dersleri | AutoCAD Ders Notları | AutoCAD Eğitim Notları | AutoCAD 3 Boyut Eğitimi | bulten.autocadokulu.com
eXTReMe Tracker