> 1 <
| Yazar | İleti |
|
mobildekor
[3] Teğmen |
#36560 09.05.2008 09:31 GMT |
|
Arkadaşlar Layer açma kapama sistemiyle önce bir odayı Tefriş ediyorum.Koltuk sehpa vs. Daha sonra Parke layeriyle parkelerini çizerken koltuk sehpa layerlerini kapatıyorum.Mekan yerdöşemeside hazır oluyor. Şimdi soruma geldi sıra..; Bu parke ve koltuk layerlerini trimlemeden biribirin ayiracak bir formül varmı? Mesela koltuk layeri kapalıyken parke layerlerini çizdim.diyelim. Daha sonra koltuk layerlerini geri çağırdığımda koltuk içlerinide parkeler gözükmesin gibi. Herkeze selam Autocadokulu na devam...............
|
|
|
infanta
[5] Üsteğmen
32 ileti |
#36564 09.05.2008 10:42 GMT |
|
autocad da referansdan bişey eklendiginde arkasın alma modu var ama layer için varmı bilmem bilen biri varsa yardımcı olsun bizde öğrenelim
|
|
|
hebedebe
[8] Yüzbaşı |
#36569 09.05.2008 11:18 GMT |
|
Koltuk bloğunu tanımlarken wipeout ile tanımlarsanız dediğiniz şey olur. Bunun için: Bloğun dış hatlarından kapalı bir polyline çizin. (içinde arc olmaması gerekiyor.) daha sonra wipeout deyin ve buradan p deyip (polyline) çizdiğiniz polyline'ı gösterin. polyline'ı silmek isteyip istemediğinizi soracaktır. evet diyebilirsiniz. wipeout komutu görünmez bir raster image oluşturur. şimdi bloğunuzu patlatın. wipeout objesine send to back deyin. ve bloğu yeniden tanımlayın. bütün bloklara bring to front dediğinizde blok altında kalan herşey wipeout'un da altında kaldığı için görünmez olacaktır. Tek kötü yanı her blok içinde birer imaj varmış gibi dosyayı biraz şişirecektir.
|
|
|
wolf
[8] Yüzbaşı
121 ileti |
#36570 09.05.2008 11:59 GMT |
|
tefriş katmanı açıkken tarama yaparsan zaten tefrişin içi taralı olmuyor.
Bilgisini paylaşmayanlar kendine güveni olmayanlardır. |
> 1 <