Anasayfa
Forum
Download
Galeri
SSSorular
Sitede Ara İletişim
Kullanıcı Adı : Şifre : Beni Hatırla ?  Ücretsiz Üyelik  |  Şifremi unuttum?  |  Arkadaşa tavsiye Tavsiye et
Forumda laubali konuşmalar ve teknik bilgi içermeyen yorumlar yasaklanmıştır. Yorumlarını, cevaplarını düzgün ve düzeyli bir Türkçe ile yapmayan üyeler siteden uzaklaştırılacak, gönderdiği iletiler silinecektir.
Forum için önerilen resim genişliği: 560 pikseldir.

Bu başlığı inceleyenler : 2 ziyaretçi, 0 üye : ---

4 kullanıcı bu konuya ileti yazdı : hebedebe (1) infanta (1) mobildekor (1) wolf (1)

> 1 <

Yazar İleti
mobildekor

[3] Teğmen

Online Durumu

16 ileti
Meslek: iç mimar
Arkadaş Listeme Ekle

#36560   09.05.2008 09:31 GMT      
Arkadaşlar Layer açma kapama sistemiyle önce bir odayı Tefriş ediyorum.Koltuk sehpa vs.
Daha sonra Parke layeriyle parkelerini çizerken koltuk sehpa layerlerini kapatıyorum.Mekan yerdöşemeside hazır oluyor.
Şimdi soruma geldi sıra..; Bu parke ve koltuk layerlerini trimlemeden biribirin ayiracak bir formül varmı?
Mesela koltuk layeri kapalıyken parke layerlerini çizdim.diyelim.
Daha sonra koltuk layerlerini geri çağırdığımda koltuk içlerinide parkeler gözükmesin gibi.
Herkeze selam Autocadokulu na devam...............

infanta

[5] Üsteğmen

Online Durumu

32 ileti
Meslek: elektronik.elektrik teknisyen ve teknikeri

Arkadaş Listeme Ekle

#36564   09.05.2008 10:42 GMT      
autocad da referansdan bişey eklendiginde arkasın alma modu var ama layer için varmı bilmem bilen biri varsa yardımcı olsun bizde öğrenelim

hebedebe

[8] Yüzbaşı

Online Durumu

126 ileti
Arkadaş Listeme Ekle

#36569   09.05.2008 11:18 GMT      
Koltuk bloğunu tanımlarken wipeout ile tanımlarsanız dediğiniz şey olur. Bunun için:

Bloğun dış hatlarından kapalı bir polyline çizin. (içinde arc olmaması gerekiyor.) daha sonra wipeout deyin ve buradan p deyip (polyline) çizdiğiniz polyline'ı gösterin. polyline'ı silmek isteyip istemediğinizi soracaktır. evet diyebilirsiniz.
wipeout komutu görünmez bir raster image oluşturur. şimdi bloğunuzu patlatın. wipeout objesine send to back deyin. ve bloğu yeniden tanımlayın. bütün bloklara bring to front dediğinizde blok altında kalan herşey wipeout'un da altında kaldığı için görünmez olacaktır.

Tek kötü yanı her blok içinde birer imaj varmış gibi dosyayı biraz şişirecektir.

Bu mesaj hebedebe tarafından düzenlendi (09.05.2008 11:53 GMT, 8 Gün önce)

wolf

[8] Yüzbaşı

Online Durumu

121 ileti
Meslek: Teknik Ressam

Arkadaş Listeme Ekle

#36570   09.05.2008 11:59 GMT      
tefriş katmanı açıkken tarama yaparsan zaten tefrişin içi taralı olmuyor.

Bilgisini paylaşmayanlar kendine güveni olmayanlardır.

> 1 <

Anasayfa | Forumlar | Download | Galeri | Site haritası | Forum Kuralları | SSS | Sitede Ara | Takvim | İstatistikler
İletişim | Hakkımızda | Referanslarımız | Kadromuz | Gizlilik | Yasal Uyarı | Reklam Kodumuz | Reklam İstatistikleri | Reklam

Copyright © 2004-2008 autocadokulu.com | Akpınar İnternet Hizmetleri
Teşekkürler Seditio Türkiye & neocrome.net | 2493 | Tüm Hakları Saklıdır | images.autocadokulu.com | Sinan | Ödev | Yükle
AutoCAD Dersleri | AutoCAD Ders Notları | AutoCAD Eğitim Notları | AutoCAD 3 Boyut Eğitimi | bulten.autocadokulu.com
eXTReMe Tracker