Kullanıcı Adı: Şifre: Beni Hatırla?  Ücretsiz Üyelik | Şifremi unuttum | Tavsiye Et  

Bu başlığı inceleyenler : 1 ziyaretçi, 0 üye : ---

5 kullanıcı bu konuya ileti yazdı : Aledin (1) cesursal (1) hekimoglu_efe (1) kadmaster (1) mr dizayn (1)

> 1 <
Yazar İleti
Aledin

[2] Asteğmen

Online Durumu

1 ileti
Meslek: Mimarlık öğrencisi
Arkadaş Listeme Ekle

#34381   14.03.2008 20:58 GMT      
Merhaba arkadaşlar v-ray kullanmaya yeni başladım.. V-ray'in kendi ışıklarından VraySun kullandığım zaman çok fazla ışık patlaması oluyor. Okadar fazla ışık oluyorki adeta bütün objeler ışık renginde oluyo (yani standart olan sarı renk)... VraySun parametrelerinden turbidity değerini 7-8 ve ozon değerini 0,15-20 gibi yaparsam istediğim sonuca yakın elde ediyorum ama yinede tam bi sonuç alamıyorum bunun başka bi ayarı var mı?? Render ayarlarından Vray ayarlarını tam ayarladım onlarda bi eksik yok.

Bi sorum daha olucak.. Acaba bu Vray in objelerden yansıyan ışığı nasıl iptal ederiz.. Mesela zemin yeşil olduğu zaman binalara da yansıyo ve binalar biraz kendi renginden ödün vermek zorunda kalıyor bunu nasıl engellleyebilirim.. Şimdiden teşekkürler

mr dizayn

[3] Teğmen

Online Durumu

22 ileti
Meslek: tasarım

Arkadaş Listeme Ekle

#34834   24.03.2008 21:41 GMT      
arkadaşım color mapping sekmesindeki linear multiply secenegini expontonial yapman gerekiyor vede güneş ışıgı etkisini direct light ilee denesen daha iyi kaliteli sonuclar elde edebilirsinn

kadmaster

[70] Editör

Online Durumu

165 ileti
Meslek: Autocad Eğitmeni

Arkadaş Listeme Ekle

#34856   25.03.2008 11:21 GMT      
Ozone değerini turibity değerlerni değiştirmen sadece soluk bir güneş ışıgı almana yardımcı olur...Arkadasımında dediği gibi linear değil expodiational yapman lazım...Işık patlamları bu şekilde önlersin fakat color mapping de göz atmanı tavsiye ederim...

cesursal

[2] Asteğmen

Online Durumu

4 ileti
Meslek: tekniker

Arkadaş Listeme Ekle

#35982   22.04.2008 12:00 GMT      
br />
Linkleri görebilmek için ÜYE olmalısınız.

vray sun ayaları ile ilgili buradan sana küçük bu sahne hazıraldım.

hekimoglu_efe

[2] Asteğmen

Online Durumu

1 ileti
Meslek: öğrenci

Arkadaş Listeme Ekle

#41787   05.10.2008 19:12 GMT      
arkadaşlar bn bu sektöre yeni katıldım ve bna vray eğiti lazm nerden bula bilirim bna yardım edin lütfen

hekim

> 1 <