Anasayfa
Forum
Download
Galeri
SSSorular
Sitede Ara İletişim
Kullanıcı Adı : Şifre : Beni Hatırla ?  Ücretsiz Üyelik  |  Şifremi unuttum?  |  Arkadaşa tavsiye Tavsiye et
Forumda laubali konuşmalar ve teknik bilgi içermeyen yorumlar yasaklanmıştır. Yorumlarını, cevaplarını düzgün ve düzeyli bir Türkçe ile yapmayan üyeler siteden uzaklaştırılacak, gönderdiği iletiler silinecektir.
Forum için önerilen resim genişliği: 560 pikseldir.

Bu başlığı inceleyenler : 1 ziyaretçi, 0 üye : ---

4 kullanıcı bu konuya ileti yazdı : aslanhayri (1) leonine25 (1) mustafa_vrc (1) xAyhan25x (1)

> 1 <

Yazar İleti
xAyhan25x

[2] Asteğmen

Online Durumu

2 ileti
Meslek: bilgisayar proğramcısı
Arkadaş Listeme Ekle

#34017   05.03.2008 16:53 GMT      
boyu 180 cm alt capı 30 cm üst çapı 140 olan hüni teknik resim olarak auto cad de çizmek istiyoru. makinada kesktikten sonra silindirde kıvıracağım ve meydana gelen huninin ölçüleri yukardaki gibi olması nı istiyorum. acil yardım.

mustafa_vrc

[8] Yüzbaşı

Online Durumu

128 ileti
Meslek: makina teknikeri

Arkadaş Listeme Ekle

#34019   05.03.2008 17:11 GMT      
merhaba,eğer bunu kesip imalatını yapacaksan solidworkste çizmek daha iyi olur çünkü açık haldeki profili orda daha rahat görebiliyorsun.elimde solidworks için huni tasarımı var ancak katı model için,bunu sac metal formunda tasarlamak gerekir... Autocad te ise loft komutunu kullanarak yapabilirsin daha sonra shell komutuyla kabuk haline getirebilirsin ancak açık haldeki formunu göremezsin.zamanım olursa yapıp koyarım buraya...ama solidworks te yapmak daha iyi...

Zeka tarla gibidir; ekip bakmak ister.

leonine25

[10] Binbaşı

Online Durumu

252 ileti
Meslek: machine designer

Arkadaş Listeme Ekle

#34022   05.03.2008 17:47 GMT      

Al Kardesim solid omadanda Konik çizebilirsin ama solid büyük bi kolaylık tabi.......

insan olmak için zengin olmak gerekmez.yeterki yüreğin olsun ;)
gurbetci178 (Sİnan) Kardesim Şimdiden Hayırlı Tezkereler Allaha Emanet Ol

aslanhayri

[2] Asteğmen

Online Durumu

6 ileti
Meslek: elk.tekns.

Arkadaş Listeme Ekle

#36515   07.05.2008 12:28 GMT      
sanırım revolve komutuyla yapabilirsin. polyline ile huninin simetrik olarak yarısını çiz, çizgilerde boşluk olmasın, revolve enter, yönergeleri takip et 360 derece ile çizim sonlanır.

> 1 <

Anasayfa | Forumlar | Download | Galeri | Site haritası | Forum Kuralları | SSS | Sitede Ara | Takvim | İstatistikler
İletişim | Hakkımızda | Referanslarımız | Kadromuz | Gizlilik | Yasal Uyarı | Reklam Kodumuz | Reklam İstatistikleri | Reklam

Copyright © 2004-2008 autocadokulu.com | Akpınar İnternet Hizmetleri
Teşekkürler Seditio Türkiye & neocrome.net | 1903 | Tüm Hakları Saklıdır | images.autocadokulu.com | Sinan | Ödev | Yükle
AutoCAD Dersleri | AutoCAD Ders Notları | AutoCAD Eğitim Notları | AutoCAD 3 Boyut Eğitimi | bulten.autocadokulu.com
eXTReMe Tracker