Kullanıcı Adı : Şifre : Beni Hatırla ?  Ücretsiz Üyelik  |  Şifremi unuttum?  |  Arkadaşa tavsiye Tavsiye et
Forumda laubali konuşmalar ve teknik bilgi içermeyen yorumlar yasaklanmıştır. Yorumlarını, cevaplarını düzgün ve düzeyli bir Türkçe ile yapmayan üyeler siteden uzaklaştırılacak, gönderdiği iletiler silinecektir.
Forum için önerilen resim genişliği: 560 pikseldir.

Bu başlığı inceleyenler : 1 ziyaretçi, 0 üye : ---

4 kullanıcı bu konuya ileti yazdı : 3dsait (1) arzuuuuum (2) kguneslen (2) saybuke (1)

> 1 <

Yazar İleti
kguneslen

[5] Üsteğmen

Online Durumu

37 ileti
Meslek: kamu

Arkadaş Listeme Ekle

#33041   13.02.2008 13:55 GMT      
arkadaşlar .max uzantılı dosyayı materyal kaplaması olarak kullanmak için yöntem nedir? internettten epey buldum indirdim. ama kaplama yapamıyorum. yardımcı olursanız sevinirim.

Bu mesaj bektas001 tarafından düzenlendi (13.02.2008 17:12 GMT, 205 Gün önce)

3dsait

[5] Üsteğmen

Online Durumu

46 ileti
Meslek: 3d max
Arkadaş Listeme Ekle

#33045   13.02.2008 14:59 GMT      
kaplama olarak nasıl bı yardım ıstıyorsun?

kguneslen

[5] Üsteğmen

Online Durumu

37 ileti
Meslek: kamu

Arkadaş Listeme Ekle

#33047   13.02.2008 15:11 GMT      
yani eliimdeki dosyayı materyal olarak kaplamayı yapamadım. tanıtmakta zorlanıyorum.dosyayı görmüyor.

arzuuuuum

[10] Binbaşı

Online Durumu

832 ileti
Meslek: ressam

Arkadaş Listeme Ekle

#33048   13.02.2008 15:46 GMT      
Alıntı
kguneslen :
arkadaşlar .max uzantılı dosyayı materyal kaplaması olarak kullanmak için yöntem nedir? internettten epey buldum indirdim. ama kaplama yapamıyorum. yardımcı olursanız sevinirim.

max uzantılı olan şey maxın kendisidir kaplama olan ise uzantısı jpg bmp bu tür resim uzantılarıdır. maxtan file/merge yolu ile o indirdiğin maxları aç kaplama yapacağın yüzeyi seç m ye bas ordanda diffuse kanalına gel bitmapı seç istediğin kaplamayı seç.

__________________________________________________________________________________

****************************TEK TÜRKİYE**TEK TÜRKİYE *******************************

saybuke

[2] Asteğmen

Online Durumu

1 ileti
Meslek: gazeteci
Arkadaş Listeme Ekle

#34086   07.03.2008 09:52 GMT      
arkadaşlar merhaba
ben 3 dmax'te diffuse map kaplama ile ağaç yaptım. 3 ds olarak export ettiğime gördüm ki ağaca alpha kanalından atadığım yapraklar ve gövdeye atadığım jpeg resmi hiç yok. Bu sorunu nasıl halledebilirim. selamlar

arzuuuuum

[10] Binbaşı

Online Durumu

832 ileti
Meslek: ressam

Arkadaş Listeme Ekle

#34093   07.03.2008 12:36 GMT      
3DS OLARAK KAYDETİNCE HİÇBİR KAPLAMA GÖRÜNMEZ DAHA DOĞRUSU SADECE MODEL OLARAK GELİR ÇALIŞMAN KAPLAMASININDA GELMESİ İÇİN MAX OLARAK KAYDETMEN LAZIM YADA O KAPLAMALARI YENİDEN KAPLAYACAKSIN BAŞKA ÇAREN YOK.

__________________________________________________________________________________

****************************TEK TÜRKİYE**TEK TÜRKİYE *******************************

> 1 <