Kullanıcı Adı : Şifre : Beni Hatırla ?  Ücretsiz Üyelik  |  Şifremi unuttum?  |  Arkadaşa tavsiye Tavsiye et
Forumda laubali konuşmalar ve teknik bilgi içermeyen yorumlar yasaklanmıştır. Yorumlarını, cevaplarını düzgün ve düzeyli bir Türkçe ile yapmayan üyeler siteden uzaklaştırılacak, gönderdiği iletiler silinecektir.
Forum için önerilen resim genişliği: 560 pikseldir.

Bu başlığı inceleyenler : 1 ziyaretçi, 0 üye : ---

3 kullanıcı bu konuya ileti yazdı : catiauser (2) mbc381 (1) redrua (1)

> 1 <

Yazar İleti
catiauser

[2] Asteğmen

Online Durumu

2 ileti
Meslek: Makine Müh.
Arkadaş Listeme Ekle

#32171   26.01.2008 10:41 GMT      
Merhabalar.
Yüksek lisans tezimde, cnc tezgahlarda, takımla parça arasında oluşan termal gerilmeler, ısı transferi ve buna bağlı olarak mukavemet analizi (deformasyonlar, gerilmeler, vb) yapacağım.
Yani tezdeki ana soru şu "Takım ısındıkça mukavemet değerleri ne şekilde değişiyor?"...
İlk önce bunu cnc tezgaha uyarlayabileceğim bir deney düzeneğinde datalar almayı düşünüyorum. Daha sonra yaptığım bu deneysel verileri, ANSYS, NASTRAN gibi bir programda yapacağım analizin sonuçları ile karşılaştırmak istiyorum...
Açıkçası bu konuda bilgileri olanlar varsa, belki bakış açımı genişleteceğini düşünüyorum. Ve böyle bir deney düzeneği nasıl düzenlenir,tezgaha nasıl adapte edilebilir bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
Umarım ortaya güzel bir sonuç ortaya çıkar,faydalı bilgiler elde edebiliriz...

redrua

[2] Asteğmen

Online Durumu

4 ileti
Meslek:
Arkadaş Listeme Ekle

#32216   26.01.2008 22:19 GMT      
cnc tezgahlar genellikle üzerlerine ek bir parça konmalarına müsade etmeyecek şekilde tasarlanırlar. fakat senin öncelikle hangi tür cnc tezgah üzerinde bu tezi hazırlayacağına karar vermen gerek. cnc torna için yaptığın bir aparatı cnc frezeye takamazsın. benim önerim temas etmeden ısıyı ölçen bir cihaz allıp kesme esnasında parçanın ve takımın ısılarını ölçmen daha sonra aynı malzemeye çekme deneyi ve çentik darbe deneyi uygulaman.

catiauser

[2] Asteğmen

Online Durumu

2 ileti
Meslek: Makine Müh.
Arkadaş Listeme Ekle

#32267   28.01.2008 13:36 GMT      
Halihazırda elimde Cnc dik işleme merkezi mevcut. Çalışmalarımı onun üzerinde uygulamak istiyorum. Tabi imkan dahilinde cnc tornalar da deneme yapabilirim. Ama öncelik dik işlemede.

Bir de deneysel verileri karşılaştıracağım analiz programını seçmekte tereddütüm var. Amatörce kullandığım ve kabaca bilgim olan 3 program var.
Anysis
Msc Nastran Desktop
Algor.
Bunlardan hangisini önerirsiniz? Hangisinden (hem ısıl analiz hem mekanik analiz yapacak) en iyi sonucu alabilirim? Vakit kaybı olmaması adına sadece birinin üzerinde yoğunlaşmam gerekecek. Bunların dışında da başka varsa programlar önerilerinizi bekliyorum.

mbc381

[2] Asteğmen

Online Durumu

2 ileti
Meslek: MAKİNA MÜH.

Arkadaş Listeme Ekle

#35361   06.04.2008 05:05 GMT      
Son iletiyi yazalı yaklaşık 2 ay olmuş ama ben tezinin ne aşamada olduğunu ve ne şekilde veri alımları yaptığını soracaktım.... Son yazdığın soruya geçte olsa benşm cevabım tabii ki "ansys"....
Kolay gelsin...

(düzeltilmiştir)

Bu mesaj mbc381 tarafından düzenlendi (09.04.2008 23:15 GMT, 120 Gün önce)

> 1 <