> 1 <
| Yazar | İleti |
|
05cebrail [40] Gold üye
konu,
9 ileti |
#31984 21.01.2008 16:34 GMT |
|
işe yeni başladım makine 5 subatta geliyor..turo nest be çizimler olcekler nedir ne degildir..kou ile ilgili yada makineyi bilenlerden yardım bekliyorum simdiden teşekürler
|
|
|
g_orhan
konu,
116 ileti |
#31994 22.01.2008 08:27 GMT |
|
makinanın markası ve modeli nedir? ve de muhtemelen autocad kullanmayacaksın.çünkü bu tür makinalarda adamlar kendi çizim programlarını da yapıp satıyorlar.bizde ki cnc intermac ın modeli de Master 33 Plus.yanında da Icam diye bir çizim programı vardı.cnc ler autocade pek uyumlu olmuyor.genelde sorun çıkıyor.
Birde eğer cnc geliyorsa sanada mutlaka eğitim vermek zorundalar...eğitim almadan hiç bişey yapamazsın...
Nekadar Bilirsen Bil.Nekadar Anlatırsan Anlat.Senin Bildiklerin Karşındakinin Seni Anladığı Kadardır. (Hz.Mevlana). |
|
|
05cebrail [40] Gold üye
konu,
9 ileti |
#32524 02.02.2008 10:28 GMT |
|
valla cnc ile plazma sac kesim makinası ama %100 uyumluymus autocad programı ile..utunde basca bir cad cam programı da warmış zaten ama autocad kullanılacagını biliyrlar..win08 fuarına getirlecek izmirden makina hpr 260 hyprthem adı..egitim sadece kuracak olanlar buraya gelip anlatıcak.autocad da limiti sacın boy ve eni olarakmı giricez yada mm ölculerin aynısını makina kendi mi aktarıcak sacın üstüne aslında cok soru var taby.sektoru ve makinayı hiç bilmiyorum bildigim autocad cizmek sadece bakalım nolcak :S cevap için teskurler kimse yazmamış valla..
başta ve sonda valla
|
|
|
bektas001 [80] Yetkili
konu,
308 ileti |
#32552 03.02.2008 11:15 GMT |
|
en kötü ihtimalle autcad de çizim yapıp dxf formatıyla makina ile beraber gelecek yazılımın içine çizimlerinizi alıp oarada part ve nesting işlemlerini yapabilirsiniz. programı öğrenmek çoğu zaman 2 saatinizi geçmez
next faces |
|
|
05cebrail [40] Gold üye
konu,
9 ileti |
#32555 03.02.2008 14:19 GMT |
|
bektas hocam sagol moral motvasyon icin insan bilmedigi birseyden korkuyor işte.win 08 fuardan direct 11 subatta gelyor bize makina karsılasacagım sorunları paylaşacagım burada we çözumlerden hem ben hemde butun kullanıcılar yararlanacaktır.destek we iyi niyetiniz için tesekurler
|
|
|
bektas001 [80] Yetkili
konu,
308 ileti |
#32584 04.02.2008 08:19 GMT |
|
win dediniz aklıma geldi. haftasonu ben de istanbula gelip fuarı gezeceğim. win fuarları TATEF fuarları kadar iyi olmasa da gidilip görülmesi gereken bir fuar.
next faces |
|
|
salih06 [3] Kıdemli
konu,
10 ileti |
#43472 18.11.2008 12:31 GMT |
|
guzel paylasım bende 12000*1500 plazma ve oxy kesım makınasına cızm yapıyorum profırst te yerlesım planı hazırlıyorum ama autocad dan bole hazırlama yapma ımkanı varmıs bunu bılne bırı varsa dırk autocad dan nası hazırlarım yardımcı olurmusunuz makınanın markası ajan
evet makınanın kabul etmesı ıcın dxf olması lazım
|
|
|
fox [10] Üstad
konu,
238 ileti |
#43473 18.11.2008 12:38 GMT |
|
parçayı autocadde çizip peditle sonra autocad2000 dxf olarak kaydedip profirstte aç.
| Reklam değil gerçek imzam |
|
|
mehmetilker
konu,
13 ileti |
#43476 18.11.2008 13:05 GMT |
Alıntı makineniz hayırlı olsun öncelikle, Biz de Hyperterm max 200 modeli mevcut aynı markanın , sadece eğer düzeltmemişlerse Acad2000 olarak kaydetmelisin dosyanı, çizimin bittikten sonrada Purge yapıp, polyline ise çigilerin patlatmaktır, gerisi plazmaya yükle ofset ayarları sacın ve kesim , oldukca basit mantığı olan bir makina...Aklına takılan birşeyler olursa buralardayız..
All revision in your life will be made with me ... Constructive Spirit>> |
|
|
a_bahadir [2] Acemi
konu,
1 ileti |
#45115 03.01.2009 18:17 GMT |
|
Mehmet ilker merhaba sana sorum olacak bende de Hyperterm max 1250 var cihaz yeni kuruldu deneme kesimleri yapıyorum ama bi türlü istediğim pürüssüzlüğü yakalayamadım çok çapaklı ve özellikle çap 12 gibi küçük delikler limon vari bi şekilde çıkıyor, tavsiye edebileceğin kesim değerleri varmı ve şekil bozukluğunu nasıl giderebilirim?
|
|
|
plazma [2] Acemi
konu,
1 ileti |
#45117 03.01.2009 20:45 GMT |
Alıntı Plazma tezgahlarda delikler için bir oran var.delik ölçülerinde kalınlığa dikkat etmeliyiz.oranımız “kalınlık x 1,5”yani 12mm kalınlığındaki bir saca açabileceğimiz en küçük delik 18mm dir(12x1,5=18).birde plazma larda sağlıklı bir kesim için oksijen gazının yanında azot gazıda kullanmak gerekir ancak azot gazının pahalı olmasından ötürü çoğu sanayici azot alımına yanaşmaz oksijenle idare eder.maliyeti düşük olduğu için müşterilercede daire kesimlerde ovallik normal karşılanır zaten.birde lazer tezgahlar gibi hassasiyet bekleyemezsiniz
|
|
|
PROFirstDESTEK [2] Acemi
konu,
9 ileti |
#48807 07.05.2009 10:50 GMT |
|
Ajan marka cnc plazmalarda Autocad den dosya gönderme :
1- Kesilecek parçalar; delikler için saat yönünün tersi, çevre kesimi içinse saat yönünde olacak şekilde çizilmeli. 2- Patlatmalarda yine aynı yönde gerekli yerlere çizilerek diğer tüm çizgilerle birlikte peditlenlemi 3- Peditleme işlemi yine aynı yönleri takip ederek join seçiminden sonra çizgileri tek tek seçerek yapılmalı. 4- Bundan sonrası ise parçaları plaka üzerine döşemek, buradaki önemli husus; kopyaladığınız parçalara kesinlikle mirror komutunu uygulamayın çünkü vermiş olduğunuz patlatmalar saat yönü ve saat yönünün tersinde olduğu için mirror komutu iç ve dış kesimleri ters çevirecektir.Bunun yerine rotate komutunu kullanın.İllaki mirror komutu kullanılması gerekiyorsa, peditleme ve patlatma noktalarından önce bu işlemi yaparak bu parçayı ayrıyeten peditleyin yani parçanın mirror u için ayrı bir çiziminiz olmuş olacak.Çoğatma işleminde array komutunu kullanabilirsiniz. 5- Parçaları sac üzerine yerleştirdikten sonra move komutuyla kesilecek tüm parçaları 0 noktasına taşıyoruz. move ctrl+a tümünü seçip, sol alt köşeyi tutarak 0,0,0 yazıp 0 noktasına tüm parçaları taşıyoruz. 6- Bu haliyle dosyayı kaydettikten sonra 7- Komut satırına dxfout yazıyoruz. sağ üst köşedeki tools tıklayıp, buradan options a tıklıyoruz, dxf options sekmesine tıklıyoruz, buradan select objects kutucuğunu işaretleyip ok e tıklıyoruz ardından save tıkladıktan sonra, sırasıyla önce hangi parçayı keseceksek tek tek seçiyoruz. parça üzerinde delik varsa, önce delik sonra çevre kesimi olarak seçiyoruz.Bu işlemi tüm parçalara uyguluyoruz ve enter diyoruz veya mouse un sağ tuşuna tıklıyoruz. 8- Artık dxf dosyasını alıp makinaya verebilirsiniz. Operatör eğer profistle gelen dosyaları kesmeye alıştıysa G36 yerine G37 kodu ile kesim yapmalıdır. Not: Kesim sırası ve kaydetme (madde 7) için yapılan seçim işleminde, seçimi shift basılı tutup tıklayarak veya remove komuyla iptal edemiyoruz, eğer hata yaptıysanız tekrar başa dönmeniz gerekiyor.
|
|
|
fox [10] Üstad
konu,
238 ileti |
#48809 07.05.2009 11:03 GMT |
|
FOX tan alıntı bu
| Reklam değil gerçek imzam |
|
|
PROFirstDESTEK [2] Acemi
konu,
9 ileti |
#54543 30.12.2009 17:50 GMT |
|
Güzel olmuş ferhat bey ellerinize sağlık
|
|
|
RENSOFT [3] Kıdemli
konu,
3 ileti |
#54591 03.01.2010 02:31 GMT |
|
Slm 05cebrail sana bir kaç soru sormak istedim.Bu tezgağın alabilmek için nekadar yatırım yaptın,ve nasıl ödemeyi düşünüyorsun?Aylık nekadar kazanç sağlayacaksınki bu tezgahtan para kazanmalısın?Bu konu hakkında detaylı bir bilgi verirsen sevinirim.Sorduklarımı sakın yanlış anlama bende böyle bir iş yapmayı düşünüyorum ama beni korkutan tek şey müşteri bulabilmek,bu yüzdende hep erteliyorum.Cevabını bekliyorum
|
|
|
emin_1008 [2] Acemi
konu,
1 ileti |
#54817 12.01.2010 19:17 GMT |
|
slm arkadaşlar ben konyadan emın han bende ajan cnc plazma ve oksijen kullanıyorum
|
|
|
PROFirstDESTEK [2] Acemi
konu,
9 ileti |
#55211 29.01.2010 16:36 GMT |
|
Selam arkadaşlar ben AJAN ELEKTRONİK Nesting Sorumlusu aslı.Elbette plazma/oxy makinamıza autocad programı yardımı ile yerleşim yapıp .dxf üzerinden kesim yapabilirsiniz.Fakat autocad programı ile yerleşim yapmanız uzun zaman alacaktır.Nesting programları bu yüzden tercih edilmektedir.Bizim makinamız ile vermiş olduğumuz nesting programımız ile yerleşiminizi çok daha kısa sürede yapmanız mümkündür
Program CAD ve CAM olmak üzere iki kısımdan oluşmaktadır.Kesim yapacağınız parça çizimini isterseniz programın CAD kısmında oluşturabilirsiniz, yada AUTOCAD programında çizmiş olduğunuz parça resmini programın CAM kısmına aktarıp kesim işlemini yapabilirsiniz. CAM kısmında dxf-dwg-geo-bak-nc uzantılı çizimlerinizi açabilirsiniz.Bu çizimleri kesim listenize aktarıp parça adetlerini girip ve sac ayarlarınızı yaptıktan sonra program automatic olarak yerleşminizi yapar ve otomatik olarak takım yolunuzu çıkarır.Hazırlanan yerleşim planını similasyon olarak izleyebilirsiniz ve yerleşiminizi .mpg olarak kayıt edip direk makinanızda kesim işlemini gerçekleştirebilirsiniz… Nesting programı sayesinde daha az fire ile bir yerleşim ve makinanızda da daha kısa bir sürede kesim yapabilirsiniz.Ve programla ilgili herzaman destek alabilirsiniz. İyi Çalışmalar...
|
|
|
mehmetbolluk [2] Acemi
konu,
3 ileti |
#56986 21.04.2010 22:08 GMT |
|
arkadaşlar selam.ben Adanadan mehmet..çalıştıgım fabrikada ajan cnc de var ben picopath cnc kullanıyorum.ama ajan cnc ögrenmem gerek bu konuda yardımlar bekliyorum. ortak kesim ile ilgili bana bilgi verebilirmisiniz.bu konuda notlarınız varsa rica ediyorum.profirstte ortak kesim opsiyonu varmı? yoksa sadece autocad te çizip yapılması mı gerekli..programı makinaya yükleme ile ilgili bilgisi olan varsa irtibata geçmek isterim.herkese sevgiler..kendinize iyi bakın (02-05-2010 Anlasılan kimse yardımcı olmayacak)
|
|
|
engin_ergin1984 [1] Yeni üye
konu,
1 ileti |
#64365 18.05.2011 16:51 GMT |
Alıntı
|
|
|
ressam__ [3] Kıdemli
konu,
7 ileti |
#64640 11.06.2011 09:05 GMT |
|
Arkadaşlar bende ajan kullanıcısıyım ve profirst ancak şu ortak kesim olayını çözmem lazım yardımcı olur msunuz acil tarafından.
|
|
|
gurkan ertan
konu,
1 ileti |
#65622 30.08.2011 01:05 GMT |
|
Evet şu anda elimizde ajan cnc plazma ve oxsjen makinası var.
sorula şunlar. 1ajan marka cnc plazmalarda autocad den dosya gönderme de 1- kesilecek parçalar; delikler için saat yönünün tersi, çevre kesimi içinse saat yönünde olacak şekilde çizilmesi autocad de böyle bir fonksion var mı 2- patlatmalarda yine aynı yönde gerekli yerlere çizilerek diğer tüm çizgilerle birlikte peditlenlemi autocad de patlama yönü diye bir özellik var mı.? 3- peditleme işlemi yine aynı yönleri takip ederek join seçiminden sonra çizgileri tek tek seçerek yapılmalı. auto cad de peditleme işlemi nasıl yapılmalı ( bu takım yolu seçme anlamındamı kullanılmalı ) yapılmasa ne olur 4- bundan sonrası ise parçaları plaka üzerine döşemek aotucad de plaka üzerine döşeme hangi aşamada ve nasıl oluyor. 5- parçaları sac üzerine yerleştirdikten sonra move komutuyla kesilecek tüm parçaları 0 noktasına taşıyoruz. move ctrl+a tümünü seçip, sol alt köşeyi tutarak 0,0,0 yazıp 0 noktasına tüm parçaları taşıyoruz. autocad de sac üzeri olarak neresi ifade ediliyor . yoksa bu işlemlerin tümü bir cam prağramı içinmi anlatılıyor
biz dünyanın ruhuyuz |
|
|
c3za [1] Yeni üye
konu,
1 ileti |
#65692 08.09.2011 12:44 GMT |
|
Merhaba gürkan. o dediğin fonksiyonlar autocadde yok sen sen yolluğunu nasıl verirsen parçaya makinede o şekilde algılıyor.Onun için bir fonksiyon yok.Patlatma çizgisini veriş yönüne göre saat yönü veya tersi olarka tanır makine.
autocad ile bir kesim çalışması yapacaksan dediğin özellikler autocad de bulunmuyor diye biliyorum ama araştırırsan autocad in eski versiyonlarına göre nesting yaması varmış tam olarak nasıl olduğunu bilmiyorum. autocad ile parçaları sac üzerine döeşeme diye bir özellik yok şöyle yapabilirsin sacın aynısını çizersin autocad ortamında sonra içine parçaları tek tek yerleştirirsin taşıyarak.Ama profirst programında tek bir çizim yapıyorsun içeri aktarıyorsun çizimini.Bu şekilde daha rahat bir yerleştirme yapabilirsin. autocad de 0 noktasına taşıdıgında cnc de de 0 noktasında görükecektir çizimin.Cnc de de sacın başlangıç noktası ona göre ayarlanacaktır. sac üzeri denilen yer senin elinde bulunan sacı autocad ortamında çizmen oluyor.
|
|
|
cncoperatorgokhan [1] Yeni üye
konu,
1 ileti |
#65768 14.09.2011 01:13 GMT |
Alıntı 1 evet eğerautocad kullanmasını biliyorsan var. 2 öyle birşey yok onu sen belirliyorsun 3 saçı öyle bi kesmelisinki kesinlikle kopmasın ( yoksa tüm program çöp olur) 4 ilk önce bir parçayı çizersin sonra kaç tane olacaksa o kadar çoğaltırsın daha sonrada işaretlemeye gelir sıra 5 önünde 1500x6000 parça var düşün, senden yana olan tam 90 derece köşesi tabi 0,5 mm boşluk bırakabilirsin çünkü her saç 10 mm büyük gelir. iyi çalışmalar...
|
|
|
gurkan-ertan [2] Acemi
konu,
3 ileti |
#65799 17.09.2011 00:14 GMT |
|
Ilginiz için teşekkür ediyorum.
temel olarak yapmış olunan çizimin yapılış sırası takım yolu oluyor. plinede bunu denedim . şimdi. farklı yüzeyli parçalar üzerinde bitişik kenarları kullanarak çizin ve kesim yapacağim. burada peditleme fonksiyonu öneml. birde kesim esnasında. basınç patlama zamanı kesim yüksekliği tavlama zamanı gibi özellikleri değiştire biliyorum ama değişikliği sabit tutamıyorum. çalışmaya başlayınca ilk değerlere geri dönüyor. buradaki seçenek ne olabilir. teşekkürler
yıldızlara yolculuk |
|
|
gurkan-ertan [2] Acemi
konu,
3 ileti |
#65841 20.09.2011 21:00 GMT |
|
Ajancad de hazırladığım bir markalama çizimi ile cnc de markalı ve kesimli bir olumlu sonuç alamadı.
aynı parça üzerinde. martkalama işleminin olması gerekiyor diye düşünüyordum. yoksa atanmış olan parçaların. önce markalanmış çizimleri için bir cnc markalama işlem ayarları sonrada kesim işlemimi gerekmektedir. teşekkürler.
yıldızlara yolculuk |
|
|
firarizmir [1] Yeni üye
konu,
2 ileti |
#66682 26.11.2011 17:43 GMT |
|
Herkese selamlar ben hakan hplazma ile ilgili bir kaç sorum olacak. ben bi firmada pres gyotin operatörüyüm, yakınlarda ajanın hplazma oxi kesme makinası alındı ancak makinayı kullanacak operatörler hep ayrıldı bende biraz üstüne düştüm bayagı ilerledim sıfırlama kesim program yapma ve çizim gibi... ama benim basaramdıgın usb ye atılan programı makinaya aktarma olayı f9 bitrden dosyaları görüyorum ama ötesine gidip parcayı yükleyemiyorum hakkında bilgisi olan varsa lütfen banayardımcı olsun şimdiden tşk.
|
|
|
aga17 [1] Yeni üye
konu,
1 ileti |
#66749 29.11.2011 22:27 GMT |
|
Herkese selamlar ben hakan hplazma ile ilgili bir kaç sorum olacak. ben bi firmada pres gyotin operatörüyüm, yakınlarda ajanın hplazma oxi kesme makinası alındı ancak makinayı kullanacak operatörler hep ayrıldı bende biraz üstüne düştüm bayagı ilerledim sıfırlama kesim program yapma ve çizim gibi... ama benim basaramdıgın usb ye atılan programı makinaya aktarma olayı f9 bitrden dosyaları görüyorum ama ötesine gidip parcayı yükleyemiyorum hakkında bilgisi olan varsa lütfen banayardımcı olsun şimdiden tşk.
öncelikle (on chıp usb) enable yani açık alması gekiyor, ders notlarında var. sonrası: 1- flaş belleği tak 2-reset at 3-f9 bitir 4-klavyeden e tuşla 5-c:plazma açık olmalı değil ise aç 6-alt f2 birlikte bas 7- flaş belleği seç 8-aktarılacak dosya gel f5 ve enter vap 9-tekrar enter yap 10-tab tuşu ile c:hpazma tarafına geç 11- klavyeden hplazma yaz
|
|
|
hacettepeli_06m [2] Acemi
konu,
35 ileti |
#66794 02.12.2011 15:43 GMT |
|
Bildiğiniz ucretsiz bir nesting programı varmı kod cıkarmasına gerek yok
yeni tekniker |
|
|
firarizmir [1] Yeni üye
konu,
2 ileti |
#67028 19.12.2011 13:05 GMT |
Alıntı tşk. gercekten işime yaradı saolasın
|
|
|
baydar41 [1] Yeni üye
konu,
1 ileti |
#67312 06.01.2012 23:43 GMT |
|
merhabalar ben yeni üye oldum foruma benimde bir kaç sorum olacak ajan plazmada daire kesimlerde en sağlık kesim nasıl olur azot kullanıyorum saçın kalınlığna göre amper ayarları en iyi nasıl olur herhangi gazlarda bar ayarları olmalımı birde ajan cad hakkında resimli yada videolu anlatım varmı yardım ederseniz sevinirim teşekkürler
|
|
|
mcekener [1] Yeni üye
konu,
1 ileti |
#67618 25.01.2012 10:20 GMT |
|
merhaba arkadaşlar..profirst programında parça sac yerleşimi varmıdır,varsa nasıl yapıldığı konusunda bilgi verirseniz ve acil yardım ederseniz sevinirim.teşekkürler.
|

(M. Akça)