Anasayfa
Forum
Download
Galeri
SSSorular
Sitede Ara İletişim
Kullanıcı Adı : Şifre : Beni Hatırla ?  Ücretsiz Üyelik  |  Şifremi unuttum?  |  Arkadaşa tavsiye Tavsiye et
Forumda laubali konuşmalar ve teknik bilgi içermeyen yorumlar yasaklanmıştır. Yorumlarını, cevaplarını düzgün ve düzeyli bir Türkçe ile yapmayan üyeler siteden uzaklaştırılacak, gönderdiği iletiler silinecektir.
Forum için önerilen resim genişliği: 560 pikseldir.

Bu başlığı inceleyenler : 2 ziyaretçi, 0 üye : ---

10 kullanıcı bu konuya ileti yazdı : 3dsait (1) arzuuuuum (1) ehya (1) fkose80 (2) gur (2) halilozcakir (1) harharyasgiller (1) rockerboy (1) Toprak_ (2) yazgunesi (1)

> 1 <

Yazar İleti
gur

[3] Teğmen

Online Durumu

22 ileti
Meslek: Mekatronik Müh

Arkadaş Listeme Ekle

#30602   10.12.2007 23:07 GMT      
Kayıtlı Cad dosyasının yanındaki .bak dosyası ne işe yarar, silinmesinde bi zarar yok sanırsam.

arzuuuuum

[10] Binbaşı

Online Durumu

849 ileti
Meslek: ressam

Arkadaş Listeme Ekle

#30604   10.12.2007 23:20 GMT      
çalışmanız önemli ise çizimin işi bitene kadar kalsın bakarsınız çizimde bi sorun olur bak dosyasından açarsınız.bana kalırsa silmeyin kalsın.işi bitince silersiniz fazla yer kaplamıyo nasıl olsa.

__________________________________________________________________________________

****************************TEK TÜRKİYE**TEK TÜRKİYE *******************************

harharyasgiller

[2] Asteğmen

Online Durumu

7 ileti
Meslek: inş. müh.

Arkadaş Listeme Ekle

#30605   10.12.2007 23:31 GMT      
bak dosyasının uzantısını silip dwg yaparsan çizimin dwg formatına dönüşür dwg kaybolur yada silinir yada bozulursa bak kurtarıcın olur işin özü...

gur

[3] Teğmen

Online Durumu

22 ileti
Meslek: Mekatronik Müh

Arkadaş Listeme Ekle

#30606   10.12.2007 23:52 GMT      
teşekkürler

fkose80

[2] Asteğmen

Online Durumu

9 ileti
Meslek: MOBİLYA
Arkadaş Listeme Ekle

#31376   02.01.2008 17:45 GMT      
Arkadaşlar iyiki varsınız bu yardım sayesinde hata veren çok önemli bir çizimi kurtardım.TEŞEKKÜRLER

halilozcakir

[3] Teğmen

Online Durumu

22 ileti
Meslek: Mekanik Tesisat Teknikeri

Arkadaş Listeme Ekle

#32461   01.02.2008 09:24 GMT      
arkadaşlar benim pc den mi bilmiyorum dwg yada bak dosya uzantısı göremiyorum sadeve projein adı var ayrıntılara baktığımda dwg yada bak dosyası olduğunu görüyotum fakat ad değiştirde bu uzantılar yok.
nasıl çözüm bulabilirim

forumda arattım bulamadım.

MEKANİK TESİSAT TEKNİKERi

ehya

[70] Editör

Online Durumu

1891 ileti
Meslek: Teknik Ressam

Arkadaş Listeme Ekle

#32462   01.02.2008 09:56 GMT      
Uzantıların görünmemesi windows ayarlarınızla alakalı.

Denetim Masası --> Klasör Seçenekleri --> Görünüm menüsüne girin. Listede bulunan "Bilinen dosya türleri için uzantıları gizle" seçeneğindeki işareti kaldırın.

Toprak_

[5] Üsteğmen

Online Durumu

37 ileti

Arkadaş Listeme Ekle

#32827   08.02.2008 17:40 GMT      
Bunları gizliyoruz ancak yapılan bir hatada veya istedigimiz zaman bunları nereden bulabiliriz acaba Oldıki elektrikler gitti ve resim boşa ziyan oldu ona bir çare var mı...???

Her Zaman Öğrenilecek Bir Şeyler Vardır....

rockerboy

[2] Asteğmen

Online Durumu

3 ileti
Meslek: tekniker

Arkadaş Listeme Ekle

#32832   08.02.2008 17:49 GMT      
yaptığınız çizimleri kaydettiğinizde hangi klasöre kaydederseniz o klasörde bak dosyası oluşur,bu bak dosyalarını sildikten sonra çizimi tekrar açtığınızda bir değişiklik yapıp kaydederseniz aynı klasörde tekrar bak dosyası oluşur,bunun tek çözümü çizim bittikten sonra dosyayı gözlemlemek veya print etmek için açtığınızda değişiklikleri kaydetmezseniz yani dosyayı kapattığınızda karşınıza çıkan kutucuktan hayır butonunu tıklarsanız bak dosyası oluşmaz.

3dsait

[5] Üsteğmen

Online Durumu

43 ileti
Meslek: 3d max
Arkadaş Listeme Ekle

#32871   09.02.2008 11:30 GMT      
ömenli bak dosyaları genelde trojen olan bılgısayarlarda gerceklesır bu konuda cokkk cıdyım
sistem 32 zarar vererek bazı dosyaların calısmamasına neden oluyor yada bozuk calıstırıyor.

yazgunesi

[70] Editör

Online Durumu

455 ileti
Meslek: teknik ressam

Arkadaş Listeme Ekle

#32873   09.02.2008 11:40 GMT      
Alıntı
ömenli bak dosyaları genelde trojen olan bılgısayarlarda gerceklesır bu konuda cokkk cıdyım sistem 32 zarar vererek bazı dosyaların calısmamasına neden oluyor yada bozuk calıstırıyor.

Nasıl yani Autocad açısından mı? Yoksa genel olarak başka program dosyaları falan gibi bak dosya yedeğinin oluşmasını mı kastetiniz. Autocade ait olan bak dosyasını trojen olan bilgisayarda oluşmasına hiç denk gelmedim..Ha bazı dosyalar olarak bak dosya görmek mümkündür.Mesla DesktopswxJRNL.BAK vürüslü dosya değildir diye biliyorum.. Detaylı olarak anlatabilirmisiniz ?

fkose80

[2] Asteğmen

Online Durumu

9 ileti
Meslek: MOBİLYA
Arkadaş Listeme Ekle

#35669   14.04.2008 08:54 GMT      
Arkadaşlar bak dosyası çok gereksiz gibi görünsede çizim bitene kadar silmemekte fayda var herhengi bir sebepten dolayı program bir hata verirse bak dosyası ile çizimi kayıt yaptığınız son hali ile buradan açabiliyorsunuz

Toprak_

[5] Üsteğmen

Online Durumu

37 ileti

Arkadaş Listeme Ekle

#36573   09.05.2008 13:54 GMT      
Ewet kesin sonuç Resim bitene kadar yani çıktı alıp o resimi kullanana kadar silinmez se hem bizim için de iy olur. Herkeze yardımları için teşekkurler. İyi Çalışmalar...

Her Zaman Öğrenilecek Bir Şeyler Vardır....

> 1 <

Anasayfa | Forumlar | Download | Galeri | Site haritası | Forum Kuralları | SSS | Sitede Ara | Takvim | İstatistikler
İletişim | Hakkımızda | Referanslarımız | Kadromuz | Gizlilik | Yasal Uyarı | Reklam Kodumuz | Reklam İstatistikleri | Reklam

Copyright © 2004-2008 autocadokulu.com | Akpınar İnternet Hizmetleri
Teşekkürler Seditio Türkiye & neocrome.net | 4000 | Tüm Hakları Saklıdır | images.autocadokulu.com | Sinan | Ödev | Yükle
AutoCAD Dersleri | AutoCAD Ders Notları | AutoCAD Eğitim Notları | AutoCAD 3 Boyut Eğitimi | bulten.autocadokulu.com
eXTReMe Tracker