Kullanıcı Adı: Şifre: Beni Hatırla?

Bu başlığı inceleyenler : 1 ziyaretçi, 0 üye : ---

8 kullanıcı bu konuya ileti yazdı : arzuuuuum (1) asivemavi (1) caglarengin78 (1) erali (1) seastar (1) sinan2006 (1) tasiyicicrow (1) turunc (3)

> 1 <
Yazar İleti
turunc

[8] Uzman

Online Durumu
Arkadaş Listeme Ekle

konu, 58 ileti
Meslek: öğrenci

#26976   20.09.2007 14:05 GMT      
Adım Adım Sonsuz Civata Çizimi
Arkadaşlar elimden geldiğince pratik ve basite indirmeye çalıştım inşAllah faydalı olur.
Açıklamalar resimlerin içinde.

Resimler tam görünmediği için world dosyası ekledim indirmek için buraya tıklayın:
Adım Adım Sonsuz Civata Çizimi Eğitim Notu İndir/Yükle

1.Adım

2.Adım

3.Adım

4.Adım

Sırasıyla
Modify>3D Oerations>3D Rotate yetıklıyoruz ve üçgenin merkezinden tutup herhangi Resimde olduğu gibi 90 derece çeviriyoruz.

5.Adım

Şimdide kesitimizi tam orta merkezden tutup önceden çizdiğimiz heliximizin başlangıç noktasına taşıyoruz Not: Tam oturmasına dikkat edin aksi halde bir sonraki komut çalışmayacaktır.

6.Adım

7.Adım

Şimdi Heliximizin yanına aynı iç çapta bir silindir çizelim ve hem Helixin hemde silindirin alt ve üst merkezlerinden geçen bir doğru çizelim (Kırmızı ile gösterilen çizgi). Ve son olarakda çizdiğimiz silindiri Kırmızı doğru noktasından da yardım alarak tam orta noktasından tutup silindirin içine yerleştirelim. 8.Adımda olduğu gibi görünecek.

8.Adım

Çizdiğimiz doğruları temizleye biliriz.

9.Adım

Pramit çok kafanızı karıştırdıysa uygun bir 6 gen çizebilirsiniz.

10.Adım

Şimdide Bu 6genin Alt merkezinden geçen bir doğru çizin ve çizdiğiniz doğru yardımıyla 6gen’i silindirin merkezine taşıyın. Not: Helixin merkezine kayabilir yerleştirirken dikkatli olun.

11.Adım

Union komutu ile bütün objeleri birleştirin tek obje yapın.önce Union ‘a tıklayın sonrada tüm nesneleri seçip enter yapın. Hepsi tek nesne olacaktır. (Union komutunu bi sonraki adımda görebilirsiniz.)

12.Adım

Açıklamaya gerek yok. Çünkü resimde var.

son

Civata biraz kısa olmuş ama örnek çizin olduğu için idare eder.
Selam ve Dua ile.

Linkler güncellenmiştir

Bu mesaj admin tarafından düzenlendi (19.03.2009 09:28 GMT, --- önce)

***İşte iz geliniz toprak post, Allah dost. ***

arzuuuuum

[10] Üstad

Online Durumu
Arkadaş Listeme Ekle

konu, 158 ileti
Meslek: ressam

#26977   20.09.2007 14:11 GMT      
anlatım için sağolun.çok işe yarayacak.

__________________________________________________________________________________

**********Dünyayı elinin tersiyle itip, manayı kana kana yudumlamaktır yaşamın gayesi ********

turunc

[8] Uzman

Online Durumu
Arkadaş Listeme Ekle

konu, 58 ileti

#26997   20.09.2007 17:32 GMT      
forumdan kaynaklanan sorunlardan dolayı resimlerin çoğunu tam ekran göremiyorsunuz Forum adına ben özür diliyorum.

Adminlere duyuru: Arkadaşlar 2 çeşit imaj ekleme imkanı tanıyorsunuz bizlere ya 560 piksele sığdır yada link ekleme. 560 piksele sığdırdığım imajlardaki yazılar okunmuyor. Bunun bir çaresine bakın artık.

Öneri: foruma birşeyler yapın bizim tam ekran attığımız resimleri otomatik olarak sayfaya sığdırsın. Ve tıklayında yeni sayfada açılsın. Daha güzel olmazmı.

seastar

[36] Silver üye

Online Durumu
Arkadaş Listeme Ekle

konu, 40 ileti
Meslek: A.culture Engineer

#27018   21.09.2007 09:02 GMT      
turunç dostum anlatımın için çok sağol, ellerine ve emeğine sağlık. harika bir çalışma olmuş
2. konuya gelince gerçekten güzel bir noktadan yakalamışsın. bur esimleri kırpılmadan görsek hiç fena olmaz. bu konuda sana tamamen katılıyorum

AutoCAD bir derya, Benim bildiğim bir damla

asivemavi

[5] Müdavim

Online Durumu
Arkadaş Listeme Ekle

konu, 34 ileti
Meslek: Teknik Ressam

#27024   21.09.2007 11:19 GMT      
Çivata Çizmek

1. İşlem

2. İşlem

3. İşlem

4. İşlem

5. İşlem

Bende Çivata çizerken bu yöntemi kullanıyom belki ilginizi çeker diye belirtmek istedim.

İyi Günler Dilerim

Mutluluk, bir gözyaşı kadar buğulu, bir gülümseme kadar yakındır.

Asi_Mavi

turunc

[8] Uzman

Online Durumu
Arkadaş Listeme Ekle

konu, 58 ileti

#27026   21.09.2007 11:48 GMT      
Teşekürler Asivemavi fakat bu çizimde ki amaç sonsuz civata çizmekti ilk dişlinin ucuna bakarsan aradaki farkı görebilirsin bu şekilde çizersen civatan helezonik olur.

erali

[5] Müdavim

Online Durumu
Arkadaş Listeme Ekle

konu, 33 ileti
Meslek: Mak.Tek.

#47414   18.03.2009 23:50 GMT      
Turunc arkadaşa teşekkürler. Herşeyin orjinali makbüldür.

sinan2006

[3] Kıdemli

Online Durumu
Arkadaş Listeme Ekle

konu, 9 ileti
Meslek: emekli

#54286   23.12.2009 19:06 GMT      
teşekkürler ellerinize sağlık.

caglarengin78

[3] Kıdemli

Online Durumu
Arkadaş Listeme Ekle

konu, 18 ileti
Meslek: öğretmen

#55830   26.02.2010 14:05 GMT      
Eywallah kardeş bende bir iki civata çizmeyi denedim ama bu değişik gibi göründü bi nbakalaım eee ne de olsa akıl akıldan üstündür

sağol

tasiyicicrow

[1] Yeni üye

Online Durumu
Arkadaş Listeme Ekle

konu, 0 ileti
Meslek: mobilya ve dekarasyon

#67697   28.01.2012 14:18 GMT      
bi yerde eksik var gibi turuncu arkadaş o üçgeni yerleştirdiğini anlatıyorsun ama 9 konu anlatımından sonra subtrct yok o silinidiri ne amaçla çizdin bide üçgen yay zaten resimde union yapılmış ama ilk denemeye çalışanlar yapamayacak bilgin olsun

> 1 <
Bilgisayar Ögreniyorum
2012 Web Tasarim Temelleri Corel Draw X5 WPF (Windows Presentation
Foundation) Algoritma (Uygulamali Algoritma Klavuzu) Android (Profesyonel Uygulamalarla Android
Programlama) PARDUS 2011 (DVD Hediyeli)
26.25TL
26.25TL 18.37TL 18.75TL 22.13TL 24.00TL 14.63TL
Yukarı Çık
Site haritası | Forum Kuralları | İstatistikler | Hakkımızda | Referanslarımız | Kadromuz | Gizlilik | Yasal Uyarı | Reklam İstatistikleri | Reklam | cizimokulu.com
Copyright © 2004-2012 Akpınar Eğitim ve Yazılım Merkezi | Tüm Hakları Saklıdır | 3975 | megaaritmetiksahrayicedid.com | megaaritmetikerenkoy.com | İnşaat & Yapı Haberleri | FAQ
Mega Aritmetik Dahi Çocuk Merkezi SQL toplam zamanı: 1.008 saniyede oluşturuldu. - SQL sorgusu: 301 - Ortalama SQL zamanı: 0.00335 saniyede oluşturuldu.