| Yazar | İleti |
|
ozkul
konu,
97 ileti |
#1925 25.02.2006 11:16 GMT |
|
Her ikisini de kullanan/kullanmış arkadaşlara soruyorum.
- Sizce hangisi daha kullanışlı? - Ve Neden?
------------------------------------- |
|
|
tol_kaa
konu,
1 ileti |
#1949 25.02.2006 20:09 GMT |
|
bak kardeş bence bu işe yeni başlıyorsan solid worksle başla çünnkü kolay ve sade çabuk öğrenirsin.Ama ben büyük işler yapmak istiyorum diyorsan kesinlikle autocad derim çünkü çok ayrıntılı ve 3d tasarımda olabilecek her özelliği taşıyan bi rprogramdır.İkisi arasında seçim yapmak istiyorsan bence autocad derim...
CnC TeAm |
|
|
evrenbayram [5] Müdavim
konu,
17 ileti |
#1958 26.02.2006 14:03 GMT |
|
bence her ikisininde klasmanı farklıdır.ama birşey vardırki insanın bildiğinden şaşmamasıdır.iş olanağı olarak bakarsak autocad daha avantajlı.
ama tabikide solid daha kolay bir çizim sağlamakta.ama her ikisinide bilmekte fayda var bence.
|
|
|
evrenbayram [5] Müdavim
konu,
17 ileti |
#1960 26.02.2006 14:20 GMT |
|
ben şu anda her ikisinide kullanıyorum.ama autocad ağırlıklı.
belki biraz bilmişlikolacak ama mastercam vede turbocadde kullanıyorum. ama yinede autocadden vaz geçmem.
|
|
|
evrenbayram [5] Müdavim
konu,
17 ileti |
#1962 26.02.2006 14:31 GMT |
|
valla hocam neden olmasın.sonuçta birbirimize yardımcı olabilmek çok güzel birşey.
gerçi ben eve bi bilgisayar alsam çok iyi olacak ama şu anda üstün körü bir bilgiyle yardım vermek değil sadece bilgi alabilirim. saygılar.
|
|
|
yazgunesi [70] Editör
konu,
519 ileti |
#1967 26.02.2006 21:31 GMT |
|
Birçok kişi Auto cad'i tanımlarken ''2 boyutlu çizim programı'' olarak bahsediyor. Şüphesis Auto cad'in 3 boyut özelliği de var,bunu unutmamak gerekir!
Solid Works konusuna gelince ; SW ''3 boyutlu çizim-tasarım programıdır''.Neden 3 boyulu? Çünkü katı modelleme yapılır belli aşamalar sonucu.. Şimdi de güzel bir soru konunun anlaşılması için : Cad çizim programı oluyor da sw niye çizim-tasarım programıdır? Ne yani Cad'te tasarım yapılamıyor mu? Cad içinde ihtiyaca göre 3 boyut özeliğini kullanarak çizimlerimizin içinde yer alan objeleri ''modelliyoruz''.Şüphesis cad'in 3boyut özeliği de var fakat sw(solidworks) ile karşılaştığında basit ve yetersiz kalıyor. SW konusuna gelelim : Sw içinde 2 boyut çizim objelerimizi ''katı model'' cismin alt yapısı olarak kullanıyoruz.Yani SW de katı modelleme yaparken ilk önce 2 boyut komutlarını kullnıyoruz..Tıpkı Auto Cad'in 2boyut komutları gibi... Sw de cad'te olduğu gibi ucs merkezi , 2 boyut komutları ve 3 boyut komutları var. Peki madem bütün komutlar herşey var nerden icap etmiş çıkmış bu katı model olayları? Autocad'in 2 boyut çizim komutları dışında, Autocad'te iyi seviyede katı modeeleme komutlarını kullanmak diğer katımodelleme programlarını öğrenmek için büyük kolaylık sağlar..
|
|
|
n.sari [2] Acemi
konu,
1 ileti |
#1968 26.02.2006 22:06 GMT |
|
Profesyonel olmasam da her iki programı kullanıyorum.SolidWorks sadece katı modellemede işe yarıyor.Ama AutoCAD ile hem 2D hem de 3D çizim yapabiliyorsunuz.Ayrıca AutoCAD'de 3D modelleme mevcut.SolidWorks bu alt menüyü öne çıkarmış ve kullanımını basitleştirmiş.Bence AutuCAD!
|
|
|
huseyincicek
konu,
68 ileti |
#1980 28.02.2006 09:44 GMT |
|
bence 2 boyutta auto cad 3 boyutta solid bu tartısılmaz bile....
|
|
|
yazgunesi [70] Editör
konu,
519 ileti |
#1984 28.02.2006 13:02 GMT |
|
Günümüzde 3 boyutlu programlar olarak imalat sektöründe solidworks haricinde katya, unigrafix nx serisi, solidedge, proenginer, autodesk İnvertor,Mechanikal Desktop gibi yazılımlar mevcut..Bu yazılımların son versyonları insanın iş yapma iştahını kabartacak kadar eşsiz bir şaheser.Her programın birbirine göre üstünlükleri olduğu gibi komutsal kullanım farkları da mevcut.Mesala Autodesk invector büyük montajlı sistemlerin oluşturulmasında solidworksten daha verimli bir yazılım.Fakat autodesk inventor'un kulanımı SW' göre birazcık daha zor.
Bu 3 model konusu tartışılmaya doyamayacak kadar çok geniş bir konu. 3 boyut olayının mazisi yaklaşık olarak Cad14 zamanında başlıyor.Autodesk firması Auto cad 14 varsiyonunun kullanıldığı zamanlarda Mechanikal Desktop 2.0 diye bir program çıkardı.Bugünkü bildiğiniz MDT6 versiyonunun eski hali yani.İşte bu mechanikal desktopta sunulan yenilikler bugünkü 3 boyutlu yazılımların yapı taşları atıldı.Bu zamana paralel olarak EDS firması Solisworks 98 versiyonunu kullanıma sundu.Asıl tarihi büyük gelişme Mechanical Desktop 4.0 Power Pack versiyonu ile gerçekleşti.Standart parça kütüphanesi,3 boyut modellemede yeni kullanışlı komutlar vs kullanıcının alışık olmadığı büyük yenilikler gerçekleşti.Bu arada rakip firmalar da hiç boş durmadılar...EDS firması katya'yı satın aldı,Autodesk tek çatı altında Autocad , Autocad Mechanikal'ı İnvertor'u tek bir pakette toplayarak kulanıcıya sundu.Bu zamana paralel olarak unigrafix NX serisini çıkartı.Proenginer de yeni çagın gereklerine uydu..Gün geçtikçe 3 boyutlu yazılımlar daha da gelişmekte.
|
|
|
warmehmet [5] Müdavim
konu,
25 ileti |
#2309 11.03.2006 14:39 GMT |
|
Auto Cad Bencede 2 botuyta cok iyi ama Solids work`de 3 boyutlu çizip ve anı animasyon olarak çalıştırmak güzel bi özellik.Birde pro engineering de çizdiğiniz parçanın mukavemet grafikleri gibi analizlerinin yapılması ön plana çıkarıyor imalat sektöründe.
|
|
|
CADHACK [1] Yeni üye
konu,
3 ileti |
#2311 12.03.2006 00:05 GMT |
|
her ikisininde sağladığı kolaylıklar var ikisinide kullan ama yapacağın işlerde hangisi işine yararsa onu kulan .....
|
|
|
meltem0802 [2] Acemi
konu,
1 ileti |
#2345 13.03.2006 22:13 GMT |
|
bence solid works Autocad'e göre daha kolay bir program.Çizimi pratik yapıyorsunuz herkes denemeli bence
|
|
|
altınay
konu,
161 ileti |
#2589 25.03.2006 01:46 GMT |
|
autocad cok guzel ve genıs kapsamlı bır program ama solıdworks 3d'de on planda cıkıyor
|
|
|
kadmaster [70] Editör
konu,
39 ileti |
#2591 25.03.2006 10:01 GMT |
|
Bana kalırsa yerine göre kullanacağınız her programın değeri farklı.Ama Autocad de benim için değişilmez max maya swift3d solidwrks hepsini kulanım alanları kendi alanında belirleyici hatta plug in ler ve eklentiler bile.O yüzden bence en iyisi Autocad, yok yok 3dsmax vaz geçtim maya yok solidworks olsun yok onda ağaçlar ii çıkmıyor swift3d olsun en iyisi autocad olsun.
|
|
|
yilmaz [2] Acemi
konu,
1 ileti |
#2678 28.03.2006 11:44 GMT |
|
Ben mechanical ve inventor kullnıyorum. Bu programlar daha çok makinacılara yönelik ve çok kullanışlı. Benim tasarladığım ürünleri autoca'de yapmak çok zor veuzun hatta bazen imkansızoluyor. Mechanichal'da birçok komut var ve bunları kullanmak çok kolay. Parametrik unsur tabannlı olduğu için yaptığınız modellerin her kademesine ayrı ayrı hükmetmedebiliyorsunuz. Değşiklikleri istediğiniz gibi yapabiliyorsunuz. Ayrıca Çok geniş bir dünya standartları kütüphanesi var. Solid works de aynı mantıkla çalışıyor. Fakat Autocad kullanan insanlar için kullanması biraz zor olabiliyor. Mec. ise autocad ile paket program olduğu için kullanması kolay. Autocad'in bütün komtlarını içeriyor. bir de animasyon eklenseymiş çok güzel olacaktı....
|
|
|
jeren [1] Yeni üye
konu,
2 ileti |
#2679 28.03.2006 12:26 GMT |
|
arkadaşlar lüüütfeennnn villa projesine ihtiyacım var evde pratik yapmak için bi yardımcı olun yaw
|
|
|
tomatito [2] Acemi
konu,
2 ileti |
#3373 05.05.2006 10:27 GMT |
|
arkadaşlar birileri autocad mi dedi
autoca'dı kim icat etmişti yaw lidyalılarmıydı yoksa burakın bunları mö 1200 lü yılların teknolojileriyle uğrşmayın yazık size arkadaşların gidin eşten dostan allah rızası için bi solid works alın sonra oturun katı model yapın katı modelle içinden çıkamazsanız yüzey modelleyip hibritleme yöntemiyle katıya dönüştrün sonra sizden teknik resimlerini isterlerse tek tıklamayla önden üsten sağdan soldan izometrik dimetrik trimetrik görünüşlerini gizli çizgileriyle beraber otomatik çıkartın istediğiniz yerlerini mercekleme yöntemiyle büyütüp detay verin otomatik kesit alın burakın o tarasın aldığınız kesiti zaten sormaz bile size zaten sonra solidwork da kesmez sizi bigün biri gelir catia varmış duydunmu der bi bakmışsısınız icemsurface geçmiş elinize sonra biri size şunu çizebilirmisin diye sorarsa ben seni bile çizer atarım dersiniz
|
|
|
bektas001 [80] Yetkili
konu,
306 ileti |
#4161 12.06.2006 15:29 GMT |
|
arkadaşım. endüstriyel tasarım ya da kalıpçılıkla uğraşıyorsan solidworks kesinlikle kullanman gereken program.
parametrik yapısı sayesinde istediğin unsura istediğin an ulaşıp editleme şansın var. autocad ise özllikle 2 boyutta çalışıyorsan bence rakibi yok. autocad in 3 boyutu bana göre hala yetersiz. 2007 de bile oldukça fazla eksik var. autocad ile montaj modellemesi ve patlatılmış montaj görünüşleri ile uğraşanlar beni daha iyi anlayacaktır.
next faces |
|
|
otokoc [3] Kıdemli
konu,
6 ileti |
#4167 12.06.2006 16:12 GMT |
|
autocad i çizim programlarında tek geçerim. benim işimi fazlasıyla
görüyor. bide autocad ın lisp lerle kişilestirilmesi cok güzel.
|
|
|
bilgi
konu,
4 ileti |
#4200 13.06.2006 10:45 GMT |
|
Mechanical Desktop 6 Power Pack ve Iventor 10.0
bunlar Solid den daha kullanışlı.
|
|
|
bektas001 [80] Yetkili
konu,
306 ileti |
#4206 13.06.2006 11:52 GMT |
|
tomatito ya katılıyorum. bu işin sonu yok
next faces |
|
|
mbiterge [0] Guests
konu,
4 ileti |
#4208 13.06.2006 12:04 GMT |
|
bencede en iyisi autocad yetersiz deniyor ama bilinmeyen okadar çok komut varki ben 7 yıldır kullanıyorum ama dahayeni keşfettiğim komutlar var ben hem 2 boyut hemde 3 boyut çiziyorum ve şuana kadar hiç bi sıkıntıyla karşılaşmadım
|
|
|
bektas001 [80] Yetkili
konu,
306 ileti |
#4240 13.06.2006 14:30 GMT |
|
mbiterge arkadaşım hiç 3d modellerinde değişiklik yapmak ihtiyacı duydun mu.
yapısal değişiklilker özellikle. bunu geçtim 30 parçadan oluşan bir montaj grubunda mil çapını değiştirmen gerkiyor. mile takılan 15 parçan varsa autocad de 15 parçanın mil çapını genişletmen gerkiyor. tabi bunların teknik resim görünüşleri ve patlatılmış montaj görünüşleri de dahil. ama bu işlemleri mechanical desktop, inventor ya da solidworks ile parametrik olarak yapman için sadece mil çapını değiştirmen yeterli olacaktır. aynı anda bütün parçaların update olacak. teknik resim görüşüşlerin ve patlatılmış montaj gurupları da dahil. antetdeki değişikliklerden bahsetmiyorum bile. bu yüzden autocad herkez için yeterli bir program değildir. bu arada ben autocad i 9 yıldır kullanıyorum ve son 6 yıldır bana yetersiz geliyor.
next faces |
|
|
bektas001 [80] Yetkili
konu,
306 ileti |
#4723 08.07.2006 11:24 GMT |
|
APOKİ haklısın ancak unuttuğunuz birşey var. solidworks unsur tabanlı parametrik bir yazılım. tasarımın her aşaması kaydedilir ve istenilen her an değiştirilebilir.
autodesk firmasının pazarlama stratejisinde bu özelliklerin autocade eklenmesi yok. bu yüzden solidworks, autocad yerine mechanical desktop ve inventor ile karşılaştırılmalı.
next faces |
|
|
lonelyness [2] Acemi
konu,
4 ileti |
#4762 10.07.2006 17:03 GMT |
|
ya ıkısınıde ogrensek dıyorum
neden ayrım soruyosun kı zaman varsa bence ıkısınıde ogren ve rahatlaaa bıyere gıdınce autocadda ıyıyım solid o kadar deıl dıyecegın yeree ıkısındede ıyıyım ıkısınıde bılırım dersın !!!
bilgini paylaş |
|
|
ilker1975 [1] Yeni üye
konu,
1 ileti |
#4814 13.07.2006 13:15 GMT |
|
uzun zamandır autocad ve solidworks kullanıyorum. solidworkste katı modelleme montaj ve drawing işlerini bence autocad ten daha kolay yapılıyor. bunun yanında yapmış olduğunuz makinanın yada sadece bir parçasının ağırlık ve dayanım hesapları solidde çok basit olarak yapılabiliyor.tabi bu işlemler kullanıyıca göre değişebilir. bence iyi bildiğinizden şaşmayın.
|
|
|
energy2000 [36] Silver üye
konu,
2 ileti |
#4816 13.07.2006 13:36 GMT |
|
Arkadaşlar ben autocadla gözümü açtım ayrıca solid de kullandım, daha doğrusu ilk göz ağrısı derler ya... tabiki her proğramın kendine özgü artı ve eksileri var. Ama en önemlisi çok fazla proğram öğrenmeye çalışarak hepsinde de yarım olmak yerine bir veya birkaçında uzmanlaşmak daha iyi olmazmı.
|
|
|
altınay
konu,
161 ileti |
#4821 13.07.2006 19:28 GMT |
|
autocad 2 boyut tasarımda dunya devı
3 boyutlu tasarımda kullanılan daha genıs kapsamlı programalar var
|
|
|
tolis [2] Acemi
konu,
5 ileti |
#5553 16.08.2006 19:12 GMT |
|
yinede auto cad
|
|
|
huseyinkenar [5] Müdavim
konu,
39 ileti |
#5558 17.08.2006 08:19 GMT |
|
solidte çizim çok yavas ve uzun sürüyo autocadte kendini geliştirebildiysen cok seri çizimler yapıp zamandan kazanabilirsin.katı model olarak solid daha gerçekçi ama bencede autocad
|
|
|
bektas001 [80] Yetkili
konu,
306 ileti |
#5559 17.08.2006 09:14 GMT |
|
arkadaşlar yine tekrarlıyorum unsur tabanlı ve parametrik tasarımlar yapmanız gerekiyorsa kesinlikle solidworks öneriyorum.
next faces |
|
|
altınay
konu,
161 ileti |
#5560 17.08.2006 09:19 GMT |
|
autocadin artık 3d gelısmesını beklicez
|
|
|
NOKTA [0] Guests
konu,
ileti |
#5574 17.08.2006 21:50 GMT |
|
autocad sitesinde solid. konuşulmamalı artık ikisi farklı biri 3d renderda uzman diyeri 2d-3d uzman .şu bilinsinki autocad üzerine temeller kurulur her yazılıma nerdeyse dwg-dxf uzantısıyla autocadle uyumlu olsun diye tasarlanıyor.autocad lisp ve dcl,macro,net teknolojileriyle açık kodlamaya yakın imkanlar sunar
|
|
|
bektas001 [80] Yetkili
konu,
306 ileti |
#5576 18.08.2006 10:23 GMT |
|
bence autocad sadece 2d çizimlerde uzman. autocad 3d konusunda çok yetersiz. özellikle endüstriyel ürün tasarımı ya da kalıpçılık ile uğraşıyorsanız.
örneğin autocad ile solid obje üzerinde açtığınız deliği, oluşturduğunuz fillet değerini , loft ya da swepp işlemlerinden sonra bunları değiştirme şansınız yok. ama yine autodesk ürünleri olan AMD, inventor, gibi sektörel yazılımlar tasarımınızın her aşamasında size esneklik sağlıyor autodesk ürünleri dışındaki tüm ürünler render, fea(sonlu elemanlar analizi),simülasyon, ve buna benzer tüm sektörel çözümlerini ayrı paket olarak satıyor. örneğin pro engineer, catia, unigraphics bütün bu yazılımlar modüller halinde pazarlanıyor. hangi programların üstün olduğunu tartışmak yersiz. ama dediğim gibi 2d çizimlerde autocadin üstünlüğü tartışılmaz.
next faces |
|
|
masterbg [1] Yeni üye
konu,
1 ileti |
#5615 19.08.2006 21:37 GMT |
|
autocad ile başla solid ile devam et
|
|
|
NOKTA [0] Guests
konu,
ileti |
#5616 19.08.2006 22:12 GMT |
|
reklam yapmak yasaktır arkdaşlar (kendimden biliyorum)
|
|
|
yazgunesi [70] Editör
konu,
519 ileti |
#5622 20.08.2006 18:17 GMT |
|
Her Autocad'in versiyonu farklıdır ! :-) Tartış tartış bitmez bu 2d - 3d konusu yaw. Mesala yani Autocad 2000 ile Autocad 2007 aynı şey değildir derler birtakım rivayetlere göre... Autocad diye bahsedilirken genelde eklentisiz standart versiyondan bahsedilir..Bu autocad programının versiyonunu açıklamaya özen gösterelim ki, yapabileceğimiz işin niteliği değişir....
|
|
|
Emrah_B [2] Acemi
konu,
6 ileti |
#5642 21.08.2006 12:26 GMT |
|
Bakın arkadaşlar Solidworks bir 3d modelleme programıdır sadece bu işe yarar, autocad için ise 3d çizim o kadar önemli değildir. Şematik çizim için tasarlanmış bir programdır. Ayrıca autocad geri dönüşsüz bi programdır. Atıyorum yaptığınız bi şekle extrude uyguladınız fakat değer yanlış girilmiş ve ya günler sonra o boyut revize edilmesi icap etmiş sil baştan yapmalısınız. Ama solidworks, pro/engineer, catia gibi programlarda sadece 3d çizilebildiği için istediğin değeri revize eder ekler çıkarırısın. Bu tarz programlarda sağ yada sol köşede bütün yaptığın işllemler listelenir. 50 aşama ile çizilmiş bir şeklin 8. aşamasını değiştirmen gerektiğinde yandan görür değiştirirsin ama autocad te o konuma kadar siler (diğer üstüne çizdiklerinle bağlantılı olduğunu kabul et) tekrar bütün aşamaları çizmek zorunda kalırsın. Dolayısıyla eğer 3d çalışacaksan autocadi boşver....
|
|
|
KaraBey
konu,
3 ileti |
#5780 24.08.2006 15:34 GMT |
|
autocad çok daha yaygın bir çizim programı. bence autocad solidworks den bir adım önde.
|
|
|
fecibay
konu,
133 ileti |
#5788 24.08.2006 16:00 GMT |
|
tabiki AutoCAD arkadaşlar AutoCAD in önderligini bi kere her yerde olan ve rahatlıkla alabileceginiz kurs yerlerinden anlarsınız 50 tane autoCAD kursu varsa !tane solid var fark ortada
|

Sonraki Sayfa