Kullanıcı Adı: Şifre: Beni Hatırla?
Önemli! Değerli üyelerimiz; daha önce duyurulduğu üzere 01.01.2012 'de Özel Mesajlar bölümündeki tüm mesajlar silinmiştir.

Bu başlığı inceleyenler : 1 ziyaretçi, 0 üye : ---

1 kullanıcı bu konuya ileti yazdı : admin (1)

> 1 <
Yazar İleti
admin

[99] Yönetici

Online Durumu
Arkadaş Listeme Ekle

konu, 439 ileti
Meslek: AutoCAD, 3ds Max, V-Ray Eğitmeni

#24060   08.07.2007 12:47 GMT      
Blender Hakkında

Blender bir çok bilgisayar mimarisinde çalışabilen ve kendine has bir kullanıcı arabirimine sahip bir yazılımdır.

Çalışabildigi ortamlar ise şunlar:

• Windows (95,98,ME,2000,XP)
• Mac OS X
• Linux (i386 ve PPC)
• FreeBSD 4.2
• Irix 6.5
• Solaris 6.8.
Hatta eski bir sürümü Compaq Ipaq üzerinde bile çalısabiliyor.

Blender’ın en çok tartışılan kısmı olan grafik arabirimi OpenGL kullanıyor ve ilk kez karşılaşan bir kisiyi sudan çıkmıs balığa benzetebiliyor. Ancak alışıldıktan sonra geriye dönüşü olmayan bir yol bu arabirim. Şu an bu arabirimin ghost isimli bir kütüphane olarak ayırılma projesi bulunuyor.

Blender’ın en dikkat çekici özelliği ise içinde bir oyun motoru bulunması. Bu oyun motoru ile yazılmıs oyunları Blender içinde, web tarayıcısı üzerinde veya işletim sisteminde kendi basına çalıstırabiliyorsunuz. Ancak bu özellik biraz geri kalmıs durumda ve gelistirilme çabaları yeni yeni hız kazandı.

Kitap | Eğitim | ZWCAD

> 1 <

narpazar.com/kitap; ister kapıda öde, ister kredi kartıyla...

indirimli 30.42TL indirimli 33.75TL indirimli 24.96TL indirimli 20.06TL indirimli 27.00TL
indirimli 33.75TL indirimli 32.25TL
Yukarı Çık
Site haritası | Forum Kuralları | İstatistikler | Hakkımızda | Referanslarımız | Kadromuz | Gizlilik | Yasal Uyarı | Reklam Kodumuz | Reklam İstatistikleri | Reklam | cizimokulu.com
Copyright © 2004-2012 Akpınar Eğitim ve Yazılım Merkezi | Tüm Hakları Saklıdır | 896 | megaaritmetiksahrayicedid.com | megaaritmetikerenkoy.com | Ödev deposu | FAQ | mentalaritmetikistanbul.com SQL toplam zamanı: 1.018 saniyede oluşturuldu. - SQL sorgusu: 275 - Ortalama SQL zamanı: 0.0037 saniyede oluşturuldu.