Anasayfa
Forum
Download
Galeri
Çok Sorulanlar
Sık Sorulanlar
Sitede Ara İletişim
Kullanıcı Adı : Şifre : Beni Hatırla ?  Ücretsiz Üyelik  |  Şifremi unuttum?  |  Arkadaşa tavsiye Tavsiye et
Forumda laubali konuşmalar ve teknik bilgi içermeyen yorumlar yasaklanmıştır. Yorumlarını, cevaplarını düzgün ve düzeyli bir Türkçe ile yapmayan üyeler siteden uzaklaştırılacak, gönderdiği iletiler silinecektir.
Forum için önerilen resim genişliği: 560 pikseldir.

Bu başlığı inceleyenler : 1 ziyaretçi, 0 üye : ---

19 kullanıcı bu konuya ileti yazdı : altınay (5) atesvedans (1) G-hun_07 (1) g_orhan (7) hamake (1) kara çocuk (1) kraldevlet (2) memocad (6) moble43 (1) mozole (2) mustafa_vrc (2) okocay (1) omero (1) resa (1) soul_touch (1) teknikel (1) ugurtelefon (1) yildirim_1990 (1) zindan1hece (2)

> 1 < [2]

Sonraki Sayfa

Yazar İleti
kraldevlet

[2] Asteğmen

Online Durumu

2 ileti
Meslek: amele
Arkadaş Listeme Ekle

#21097   15.05.2007 23:42 GMT      
merhaba abiler ablalar ben cnc ögrenmek istiyorum .nasıl en kolay ögrenebilirim hangi yolu izlemeliyim.size bir danısayım dedim. şimdiden teşekkürler

memocad

[1] Yeni üye

Online Durumu

295 ileti
Meslek: Makina Teknikeri

Arkadaş Listeme Ekle

#21108   16.05.2007 10:02 GMT      
tek yol makinanın başına geçmek makinayı tanımak bu iş kitap vs.. olamaz
+ kodları çok çok ii bilmen lazım M30,M01,G01,G88vs..
unutmadan farzedelim ki autocad,solidworks,catia, bunları mükemmel düzeyde bilsen bile makinanın başına geçtiğinde resmi çağırırsın ama önce makinanın bazı ayarlarının olması lazım...
makinayı ögrenme için biraz sabırlı olmalısın
ilk olarak bilgisayar bilgin orta deger de olması lazım
sonra geometri bilgini geliştirmen lazım
+makina bilgisi
+teknik resim kuralları DIN normları
+bilgisayar destekli üretim paket programı örn. en başta mastercam,ezcam,autocad,solid

atesvedans

[5] Üsteğmen

Online Durumu

38 ileti
Meslek: mühendis adayı

Arkadaş Listeme Ekle

#21117   16.05.2007 10:49 GMT      
memocad arkadasımızın söyledikleri aynen doğrudur.biz görmüştük teorik olarak kağıt üzerinde smilasyon programlarıyla da pekiştirmiştik ama tezgahları görünce farklı geliyor.eğer staj yapma gibi bir imkanın var ise ya da bi fabrikada olabilir orada öğrenmelisin.yoksa zor...açıkcası kodları bilmek yetmiyor yani..başarılarr

g_orhan

[10] Binbaşı

Online Durumu

432 ileti
Meslek: Yapı ressamı öğretmeni - Tasarımcı - Teknik ressam

Arkadaş Listeme Ekle

#21121   16.05.2007 11:00 GMT      
peki arkadaşlar tam otomatik bilgisayar bağlantılı cnc ler çıkmış...çizimi bilgisayara yükleyip makinayı çalıştırıyomuşsun.makina ayarlarını kendisi yapıyormuş??bu daha kolay olmazmı?
birde ben autocad biliyorum.orta düzeyde bilgisayar da kullanabiliyorum örneğin..peki benim cnc yi makina başında uygulama yaparak öğrenmem yaklaşık ne kadar zamanımı alır??
ve memocad arkadaşımız geometri bilgisi demiş...trigonometri falan mı yoksa açılar,kenarlar,koordinatlarımı bilmem gerekir yoksa hepsini mi??
teşekkürler...

Nekadar Bilirsen Bil.Nekadar Anlatırsan Anlat.Senin Bildiklerin Karşındakinin Seni Anladığı Kadardır. (Hz.Mevlana).

memocad

[1] Yeni üye

Online Durumu

295 ileti

Arkadaş Listeme Ekle

#21131   16.05.2007 12:17 GMT      
g_orhan kardeşim makinaya istediğin kadar resmi gönder makina sana
1- beni 0,0,0 götür diyecektir
2- CNC demek üzerinde 1den fazla kesici uç vs.. bulundurur bunların değişimleri söz konusu
3-resmi ınsertledikten sonra bazı komutların girilmesi gerekli bunlar M30-G33vs... farzedelim bunnlar otomatik algılandı ama makinanın bir yerde durması söz konusu
4-CNC computer numeric control adından da anlaşılması gerek 2-maddede söylediğim gibi kesici uç değişimleri referans noktalarının komutların takibi ??? en önemlisi programlama ???
CNC demek resmi 3B oluşturup makinaya yüklemek işlenmesini beklemek değil
bu kadar basit olsaydı (gerçek anlamda bilen)CNC'cilerin maaşı 2500 YTL olmazdı

g_orhan

[10] Binbaşı

Online Durumu

432 ileti

Arkadaş Listeme Ekle

#21138   16.05.2007 14:00 GMT      
ewet saol memocad arkadaşım..gerçekten bu konuda aydınlattın beni...ve bu durumda çizmekle herşey bitmiyor.yani cnc yi kullanmak kesici uçları ayarlamak ve koordinatları da vermek ayrı bir zanaat...peki bunların hepsini uygulamalı olarak ne kadar zamanda öğrenebilirim?? 3 ayı bulurmu??

Nekadar Bilirsen Bil.Nekadar Anlatırsan Anlat.Senin Bildiklerin Karşındakinin Seni Anladığı Kadardır. (Hz.Mevlana).

memocad

[1] Yeni üye

Online Durumu

295 ileti

Arkadaş Listeme Ekle

#21148   16.05.2007 17:17 GMT      
g_orhan kardeşim bu senin bilgisayar bilgine kavrama yeteneğine ve zekana bağlı

bu işe yıllarını verenler var kimi yıllar geçmesine ragmen yerinde sayıyor kimiyse istediğini elde ediyor.Bu senin azmine tek kelimeyle azmine bağlı.belki 1 ayda kavrarsın işin piri olursun belki de aradan yıllar geçer sen makinaya bakarsın makina sana tek demin de söyledim azim....

kraldevlet

[2] Asteğmen

Online Durumu

2 ileti
Meslek: amele
Arkadaş Listeme Ekle

#21157   16.05.2007 20:06 GMT      
biraz abarttınız gibime geldi bana. ben mcse sertifkası aldım yani bilgisayar düzeyim üst seviyede.4 bilgisayar dili ögrendim (asp,php,html,perl)biliyorum. bu dillerin her birini 1 haftada ögrendim orta düzeyde bilgim var. dil ögreneyim dedim. yani cnc programlama. biraz kurcaladımda o kadar zor birsey degil.videoları izledim. bana zor gelen birsey göremedim..niye bu kadar kastınız anlamadım çok zor imkansız gibi. egitim kurumlarında 36 saatlik egitim veriyorlar cnc için . biraz abartmadınızmı acaba .

g_orhan

[10] Binbaşı

Online Durumu

432 ileti

Arkadaş Listeme Ekle

#21171   17.05.2007 08:28 GMT      
arkadaşlar umarım söylediğiniz kadar zor değildir çünkü benimde bu işi öğrenmem lazım....

memocad

[1] Yeni üye

Online Durumu

295 ileti

Arkadaş Listeme Ekle

#21178   17.05.2007 10:09 GMT      
umarım siz haklı çıkarsınız ve ben yanılırım

g_orhan

[10] Binbaşı

Online Durumu

432 ileti

Arkadaş Listeme Ekle

#21640   25.05.2007 13:06 GMT      
arkadaaaaşşllaaarrr!!!
bişey sormak istiyorum.cnc tezgah ve waterjet kullanımında en çok kullanılan ve tercih edilen program hangisidir?
bu tür tezgahlarda autocad in kullanım sıklığı nedir?yeni bi program çıkmış topsolid diye...kullanan varmı nasıl bi progra acaba?autocad e uyumlumu??

resa

[2] Asteğmen

Online Durumu

3 ileti
Meslek: müh
Arkadaş Listeme Ekle

#22800   15.06.2007 17:22 GMT      
cnc öğrenmek için tezgahta çalışman ve teorik bilgin olması lazım

okocay

[2] Asteğmen

Online Durumu

7 ileti
Meslek: Makina Tek.

Arkadaş Listeme Ekle

#23275   24.06.2007 14:51 GMT      
evet, arkadaşlar bakmakla usta olunmuyor,
önce teoriden öğrenmek gerekiyor.
sonrası tezgah başında sökülür gelir merak etme...

hamake

[2] Asteğmen

Online Durumu

1 ileti
Meslek: mak.müh
Arkadaş Listeme Ekle

#23315   25.06.2007 16:46 GMT      
CNC proğramlama öğrenmek elbetteki çok zor değil. Fakat kesme bilginiz,takım bilginiz yoksa parçayı sadece benzetirsiniz. Oysa parçanın üzerinde ölçüler ve geometrik toleranslar vardır. Bunun için tecrübe gerekir. selamlar

moble43

[5] Üsteğmen

Online Durumu

48 ileti
Meslek: tasarımcı
Arkadaş Listeme Ekle

#23389   26.06.2007 19:02 GMT      
arkadaşlar ben cnc makinelerini tanımak istiyorum çeşitleri neler fiyatları nerlerde mobilya sektöründe en çok kullanılan hangisi yardımcı olabilirmisiniz

[f][/f]

omero

[5] Üsteğmen

Online Durumu

28 ileti
Meslek: makina teknikeri

Arkadaş Listeme Ekle

#23647   29.06.2007 15:49 GMT      
bence de çok basit bi olay değil cnc öğrenm ek ama.öğrenilmeyecek kadar da zor bişey deil.disiplinli ve ciddi bi eğitimle bence 3 ay içinde rahat rahat öğrenirsin.öncelikle 'G' kodlarından başlarsın işe.sonra bilgisayar kısmı devreye girer.tezgaha geçmeden bilgisayarda similasyonlar yaparsın.daha sonra tezgah başında pratiğini yaparsın.başarılar diliyorum......

altınay

[70] Editör

Online Durumu

226 ileti

Arkadaş Listeme Ekle

#23717   01.07.2007 13:10 GMT      
bilgi+tecrübe

kara çocuk

[5] Üsteğmen

Online Durumu

34 ileti
Meslek: teknik öğretmen

Arkadaş Listeme Ekle

#23879   04.07.2007 14:10 GMT      
cnc kullanmak için öncelikle klasik tezgahları kullanmayı bilmek lazım her ne kadar çoğu işleri bilgisayar üzerinde halletsekte mekanik olarakta kullanmayı bilmek lazım çünkü resmi çizdik postunu çıkardık kesici takımları seçtik. bundan sonrası var öncelikle parçayı makinaya bağlamak takımı parçaya sıfırlamak. zaman olarakta kişinin öğrenme kabiliyetine bağlı ama dışardan göründüğü kadar kolay değil makinayı ve kullandığı bilgisayar sistemini iyi bilmek lazım kolay gelsin ii çalışmalar

BEKLENEN GÜN GELECEKSE
ÇEKİLEN ÇİLE KUTSALDIR...

g_orhan

[10] Binbaşı

Online Durumu

432 ileti

Arkadaş Listeme Ekle

#25162   03.08.2007 14:33 GMT      
peki arkadaşlar cnc ve water jet kullananlar ne kadar maaş alır? ve bilgisayar başında bu işin tasarımını yapanlar ne kadar alır?
mutlaka içinizde bu işlerle uğraşanlarınız vardır.biriniz bana cevap verir herhalde

memocad

[1] Yeni üye

Online Durumu

295 ileti

Arkadaş Listeme Ekle

#25164   03.08.2007 14:43 GMT      
yerine ve yaptığı işe bağlı
kalıpcılar,makina teknikerleri,tesviye mezunları 1500,2500
basit bir atölye yan sanayi misali 1000 civarı
birde CNC ustası vardır ve bunlara resim gönderen ressam vs.. artık kim cizerse bunlarda 800 civarı alır...

g_orhan

[10] Binbaşı

Online Durumu

432 ileti

Arkadaş Listeme Ekle

#25165   03.08.2007 14:46 GMT      
peki memocad hem çizip hemde tezgahları kullanan kişi ne kadar alır?

memocad

[1] Yeni üye

Online Durumu

295 ileti

Arkadaş Listeme Ekle

#25169   03.08.2007 14:56 GMT      
o zor biraz ama eğer üstesinden gelirsen 1500 aşşağı çalışma çünkü işverenler malum ülkemizde tavrını koyarsın kardeşim işine geliyorsa dersin zaten CNC elemanı çok az kesin istediğin parayı verecektir ama ikisini de başarabilirsen
birde bunu sadece maaş olarak düşünme eğer böyle bir kabileyeti kanıtlarsan şefi takmazsın kral sensin kimsenin kaprisini çekmezsin dediğin olmak zorunda!!!
dedim ya işi bilen CNC ci çok az prestijin yüksek olur olduda ordan ayrıldın hemen seni kaparlar gel bizle çalış çok kolay iş bulursun bunları da göz ardı etme yani

g_orhan

[10] Binbaşı

Online Durumu

432 ileti

Arkadaş Listeme Ekle

#25175   03.08.2007 16:14 GMT      
memocad zaten bizde bu işte yeniyiz.ama makinalar alındı ve eylülde geliyor.hemen de eğitimler başlıyor.eğitimler tek kişilik.sadece ben öğrenicem yani.senin de yazdığın gibi kral ben olucam olmalıyım da iş zor çünkü.yavaş yavaş başlıcaz bakalım. hayırlısı artık...yapıcaz bişeyler..verdiğin bilgiler için teşekkürler.iyi çalışmalar...

soul_touch

[2] Asteğmen

Online Durumu

1 ileti
Meslek: torna tesviye
Arkadaş Listeme Ekle

#30676   12.12.2007 00:35 GMT      
merhabalar bende bişey sormak istiyorum bende torna tesviye mezunuyum cnc öğrenmek istirorum ama ben hiç görmedim lisede fln cnc dersi bi kaç kere gördükde kitaptan okuyup geçtim yan kısacası bu cnc hakkında bi bilgim yok öğrenebilirbiyim peki

altınay

[70] Editör

Online Durumu

226 ileti

Arkadaş Listeme Ekle

#33812   01.03.2008 01:31 GMT      
Alıntı
soul_touch :
merhabalar bende bişey sormak istiyorum bende torna tesviye mezunuyum cnc öğrenmek istirorum ama ben hiç görmedim lisede fln cnc dersi bi kaç kere gördükde kitaptan okuyup geçtim yan kısacası bu cnc hakkında bi bilgim yok öğrenebilirbiyim peki

tabı ıstedıkten sonra neden olmasın cnc tezgahı olan bı yerde çalısmaları takıp et ...

zindan1hece

[2] Asteğmen

Online Durumu

2 ileti
Meslek: meslek öğrenme aşaması
Arkadaş Listeme Ekle

#33825   01.03.2008 14:49 GMT      
ben bu cnc yi hiç öğrenememe karamsarlığına düştüm halbuki daha yeni alındı diolar bu farklı biraz markası>mazak< bu makina ile ilgisi ve bilgisi olan arakadaşlar bana biraz yardımcı olabilirmi ne kadar zamanda öğrenebilirim

altınay

[70] Editör

Online Durumu

226 ileti

Arkadaş Listeme Ekle

#33845   02.03.2008 01:00 GMT      
mazak guzel bır tezgah ogrenmenı tavsıye ederım dık işlem merkezımı

mustafa_vrc

[8] Yüzbaşı

Online Durumu

185 ileti
Arkadaş Listeme Ekle

#33847   02.03.2008 01:51 GMT      
Alıntı
kraldevlet :
merhaba abiler ablalar ben cnc ögrenmek istiyorum .nasıl en kolay ögrenebilirim hangi yolu izlemeliyim.size bir danısayım dedim. şimdiden teşekkürler

arkadaşım cnc öğrenmek biraz karışıktır ama öğrenebilirsin önce ayar yapmayı öğrenmelisin hangi takım hangi işi yapar onları bilmelisin daha sonra komutları bilmen lazım,ben sane internette ücretsiz olarak demo programlar var simülatör programları onları tavsiye ederim.bunlardan var ilimde okul bitirme tezimde cnc ler (fanuc) üzerineydi özel mesaj atarsan yardımcı olmaya çalışırım sana kolay gelsinnnn.

Zeka tarla gibidir; ekip bakmak ister.

yildirim_1990

[2] Asteğmen

Online Durumu

1 ileti
Meslek: öğrenci
Arkadaş Listeme Ekle

#33854   02.03.2008 15:24 GMT      
merhaba arkadaş ben cnc kullanıcısıyım strafor cnc'si antalyada söve işi yapıyoruz strafor (köpük)u bu cnc makinası ile şekillendiriyorum bu işi herkes çok kolay görüyor ama hiç göründüğü kkadar kolay değil 3 program kullanıyorum

zindan1hece

[2] Asteğmen

Online Durumu

2 ileti
Meslek: meslek öğrenme aşaması
Arkadaş Listeme Ekle

#33862   02.03.2008 20:46 GMT      
altınay abi sen bana yardımcı olabilicek birine benziosun mazak yatay ve cnc torna alındı 2006-2007 model, ben bu işi öğrenmem lazım yardımcı olabilirmisin

Bu mesaj administrator tarafından düzenlendi (06.03.2008 10:23 GMT, 136 Gün önce)

Anasayfa | Forumlar | Download | Galeri | Site haritası | Forum Kuralları | SSS | Sitede Ara | Takvim | İstatistikler
İletişim | Hakkımızda | Referanslarımız | Kadromuz | Gizlilik | Yasal Uyarı | Reklam Kodumuz | Reklam İstatistikleri | Reklam

Copyright © 2004-2008 autocadokulu.com | Akpınar İnternet Hizmetleri
Teşekkürler Seditio Türkiye & neocrome.net | 284 | Tüm Hakları Saklıdır | images.autocadokulu.com | Sinan | Ödev | Yükle
AutoCAD Dersleri | AutoCAD Ders Notları | AutoCAD Eğitim Notları | AutoCAD 3 Boyut Eğitimi | bulten.autocadokulu.com
eXTReMe Tracker