Kullanıcı Adı: Şifre: Beni Hatırla?

Bu başlığı inceleyenler : 1 ziyaretçi, 0 üye : ---

6 kullanıcı bu konuya ileti yazdı : bektas001 (1) beyto (3) celebra (2) leonine25 (1) mehmetakca (1) mkaytanli (1)

> 1 <
Yazar İleti
beyto

[5] Müdavim

Online Durumu
Arkadaş Listeme Ekle

konu, 39 ileti
Meslek: teknik eleman

#14161   27.01.2007 08:21 GMT      
arkadaşlar ben exel'de bi metraj programı hazırlıyorum yardımlarınızı bekliyorum autocadokulu mensuplarında herkese kolay gelsin

leonine25

[10] Üstad

Online Durumu
Arkadaş Listeme Ekle

konu, 131 ileti
Meslek: machine designer

#14169   27.01.2007 08:43 GMT      
Alıntı
beyto :
arkadaşlar ben exel'de bi metraj programı hazırlıyorum yardımlarınızı bekliyorum autocadokulu mensuplarında herkese kolay gelsin

sen programı yapabilirmisiniz demek istiyorsun ))
bütün bilgileri ve nasıl bir tablo sekli istediğini sölemen lazım..zaten birimleri biliyorsan gerisi carpma bolme....

insan olmak için zengin olmak gerekmez.yeterki yüreğin olsun ;)
Bu alemin kralı gurbetci178 (Sİnan)

bektas001

[80] Yetkili

Online Durumu
Arkadaş Listeme Ekle

konu, 306 ileti
Meslek: Bilgisayar Destekli Tasarım

#14192   27.01.2007 18:00 GMT      
en iyi metraj tabloları tamamen kendi hazırladığınız tablolardır arkadaşlar. bu güne kadar başkalarının hazırladığı excell tablolarını %100 kullanabilmiş değilim.

next faces

Linkleri görebilmek için ÜYE olmalısınız.

mehmetakca

[60] Asistan

Online Durumu
Arkadaş Listeme Ekle

konu, 210 ileti
Meslek: Tasarımcı

#14205   27.01.2007 21:53 GMT      
Haklısın bektaş sana katılıyorum çünkü başkası kendi kullanabileceği şekilde hazırlıyo dolayısıyle sen kullanırken sana uymuyo ve bazı yerleri düzeltmek zorunda kalıyosun...

beyto

[5] Müdavim

Online Durumu
Arkadaş Listeme Ekle

konu, 39 ileti

#14618   07.02.2007 09:05 GMT      
mrb lar arkadaşlar benim anlatmak istediğim örnek bir metraj çalışmasına bakarak ilham almaktı o açıdan demiştim şablon olarak ama beton ve duvar metrj sayfalarını hazırladım ama donatı metraj tablosunu nasıl yapacağımı bulamadım her kata ayrı bir şablon mu yapayım yoksa toplammı hesaplayalım komple demir çaplarını kullanarak buna bi yardımcı olacak varmı fikir açısından örnek bi metraj sayfası yani ben onu alıp kullanmayacağım zaten fikir olsun diye bi göz atmak amacı ile herkese kolay gelsin

celebra

[70] Editör

Online Durumu
Arkadaş Listeme Ekle

konu, 37 ileti
Meslek: inşaat mühendisi

#14741   09.02.2007 00:21 GMT      
size tavsiyem her kat için ayrı metraj sayfası hazırlayın. böylece tip katlar için işiniz kolaylaşır. demir çaplarını da küçükten büyüğe doğru sıralayıp yaparsanız geriye sadece çapa göre birim metre ağırlıklarıyla çarpmak kalıyor.
başka sormak istediğiniz sorular olursa metrajla ilgili yardımcı olmaya çalışırım.

hayatta var olduğu için düşlenen şeyler vardır ve düşlendiği için var olacak şeyler...

beyto

[5] Müdavim

Online Durumu
Arkadaş Listeme Ekle

konu, 39 ileti

#14750   09.02.2007 10:35 GMT      
ben beton tuğla metrajlarını ayrı sayfalarda yaptım bodrum,zemin,normalkat ( normal kat ile sayısını çarpılacak şekilde hazırladım ) tek sorun donatı sayfası kaldı. donatılarıda ayrı sayfalarda yapacağımda bi başlangıç yapmadan önce fikir alayım diyorum donatı ile elimi bile sürmedim normalde elle metraj hazırlıyorumda exelde en kolay ve anlaşılır bi şekilde nasıl hazırlarım onun hesapları içindeyim. hayırlısı ile biterse metraj programım foruma koyup bütün herkesin kullanımına sunacağım herkes yararlansın diye. eksik bişeyler olmasını istemiyorum o yüzden ince eleyip sık dokumaya çalışıyorum valla kusurumada bakmayın işte huyum kurusun ben bi işe başladımmı ya başlamayacağım başladımmı da hataların devede kulak kalması için elimden geleni yapmaya çalışırım ne yapayım arkadaşlar bu da benim zaafım işte

celebra

[70] Editör

Online Durumu
Arkadaş Listeme Ekle

konu, 37 ileti
Meslek: inşaat mühendisi

#14807   10.02.2007 11:37 GMT      
tanım...................çap tanımı........adı.........kat sayısı...........adet.........donatı adedi.............uzunluk..................birim ağırlık.......toplam ağırlık...........kat toplamı...
temel....................temel fi14........T1...............1.....................4..............10..............................3,20.......................1,210..............153,6....................
.....................................................T2
.....................................................T3
.....................................................T4.....
ben bu şekilde yapıyorum.bir örneğini sana mail atarım.

hayatta var olduğu için düşlenen şeyler vardır ve düşlendiği için var olacak şeyler...

mkaytanli

[2] Acemi

Online Durumu
Arkadaş Listeme Ekle

konu, 1 ileti
Meslek: dr mühendis

#48789   06.05.2009 13:49 GMT      
Arkadaşlar,

Benim öğrenmek istediğim şu; şimdi aynı projeye hazır copy/paste ile aldığım çizimleri nasıl ölçeklendireceğim.
Yani mantıklı görünüm şağlamak açısından?.

Selamlar..

Bu mesaj mkaytanli tarafından düzenlendi (07.05.2009 09:59 GMT, --- önce)

> 1 <
30.42TL 33.75TL 24.96TL 27.00TL
33.75TL 32.25TL
Yukarı Çık
Site haritası | Forum Kuralları | İstatistikler | Hakkımızda | Referanslarımız | Kadromuz | Gizlilik | Yasal Uyarı | Reklam İstatistikleri | Reklam | cizimokulu.com
Copyright © 2004-2012 Akpınar Eğitim ve Yazılım Merkezi | Tüm Hakları Saklıdır | 3753 | megaaritmetiksahrayicedid.com | megaaritmetikerenkoy.com | İnşaat & Yapı Haberleri | FAQ
Mega Aritmetik Dahi Çocuk Merkezi SQL toplam zamanı: 0.857 saniyede oluşturuldu. - SQL sorgusu: 300 - Ortalama SQL zamanı: 0.00286 saniyede oluşturuldu.