Kullanıcı Adı: Şifre: Beni Hatırla?

Bu başlığı inceleyenler : 2 ziyaretçi, 0 üye : ---

10 kullanıcı bu konuya ileti yazdı : ByIIIShArK (2) enesarslanoglu (1) enesenes (1) erali (2) freedomsb2000 (1) freemust (3) ggurbuz (1) okko (1) sbcansever (1) yazgunesi (1)

> 1 <
Yazar İleti
freemust

[70] Editör

Online Durumu
Arkadaş Listeme Ekle

konu, 30 ileti
Meslek: Mimar

#73   17.01.2005 19:22 GMT      
Herkeze kolay gelsin. Yeni bilgisayarima cad destekli bir ekran karti almak istiyorum. Oyun oynamak icin hazirlanmis ekran karti (nvida yada ati) istemiyorum. Bilgisayarlarimda soyo nun permedia 2 4mb ekran kartiyla, nvida fx5750 256mb ddram ekran kartim var ve bu ikisi arasinda pek fark pek goremedim.(permedianin cad icin hazirlanmis heidi suruculerini kullaniyorum)

Cad destegi olan (autocad veya maxx vb.) tavsiye edebileceginiz bir ekran karti bilen var mi?

Permedia nin urettigi WILDCAD serisi ekran kartlarinin bu konuda iyi oldugunu duyuyorum. Bu ekran kartlarini kullanan varsa performansi hakkinda yorum yazarsa sevinirim...

Bu mesaj muratmakar tarafından düzenlendi (31.05.2006 14:20 GMT, --- önce)

Mustafa Şentürk
Mimar

okko

[1] Yeni üye

Online Durumu
Arkadaş Listeme Ekle

konu, 2 ileti
Meslek: Öğrenci

#87   26.01.2005 14:29 GMT      
kardeş cad destekli kart ilk defa duydum ama işlemcideki cache yani keş dedikleri olay cad de çok büyük bi fark yaratıyo ama ekran kartının kaliteside cad dekihızına yardımcı olur saygılar

forum yöneticini<z geri döndü

freemust

[70] Editör

Online Durumu
Arkadaş Listeme Ekle

konu, 30 ileti

#91   26.01.2005 20:58 GMT      
Cad destekli derken, cad programlari icin yazilmis surucu desteginden bahsediyorum. Acad kendi evrensel surucusunu kullanir. Bu surucuyu acad icinde prorertios->system->current 3d graphics display ozelligi icinde "gsheidi10" olarak gorebilirsiniz. Ben bu surucu yerine gecebilecek suruculer ureten firma ariyorum. Yukarda permedianin max icin ozel suruculerini urettiginden bahsetmistim. Bunlari kullanarak olagan ustu performans saglandigina sahsen sahit oldum. Ayni sekilde acik kaynak kodlu olarak yayinlanan max5.1 icin n-vidia nin sitesinden MaxCgPlugin(1).exe adli dosyasini buldum ama ne yazik ki cok karmasik yontemlerle yuklendigi icin bir turlu calistiramadim. Elimdeki n-vidia ve ati ekran kartlarinin oyun oynamak icin tasarlanmis ekran kartlari oldugunu dusunuyorum. Bu ekran kartlariyla acad veya max vb. programlarin 3d ozelligini kullandigimda eski 4mb ekran kartimla ayni performansi sagladigini gorunce sasiriyorum.
Yada demek istedigim şu: Populer ekran kartlarinin(ati/n-vidia) kalitesi Autocad ve benzeri cad programlari ile alakali degil. Dolayisiyla ucuzu yada pahalisi da pek fark etmiyor. Tesekkur ederim.

Mustafa Şentürk
Mimar

ggurbuz

[2] Acemi

Online Durumu
Arkadaş Listeme Ekle

konu, 2 ileti
Meslek: Teknik Ressam

#109   07.02.2005 15:16 GMT      
Slm.Bunun için miro ekran kartı vardı.Ama o zamanın autocad'i için harikaydı.Bence elinizdeki ekran kartı autocad'de gayet iyi çalışır.Çözünürlüğü autocad'de anlayamazsınız.Ancak çok yüklü bir dosyada çalışırken zoom in ve zoom out yaparken eğer objeler dalgalanarak gidip geliyorsa ekrana bu ekran kartından önce ram le alakalı olan bir konudur.Benim bilgisayarımda ATI 9200 128MB ekran kartı var.Bu senin ekran kartından kötü.Ama ram im 1000 MB.O dediğim dalgalanma az oluyor buda ekran kartımdan.Eğer paraya kıyarsan ASUS XT800 256 MB DDR3 ekran kartını al.900 $ civarında.

Kolay Gelsin...
Saygılar

sbcansever

[1] Yeni üye

Online Durumu
Arkadaş Listeme Ekle

konu, 2 ileti
Meslek: teknik ressam

#176   01.03.2005 11:46 GMT      
selam,
ben de ayni turden bir kart ariyordum. internette arastirip buldum. markasi PNY Verto. ozellikle CAD ve Max turunden program kullananlar icin uretilmis profesyonel ekran karti. gerci epey pahali. 700 dolar civarinda. isyerinde kullandigim bilgisayara bu karti aldim. daha once kullandigim kart 250 dolar civarinda olan Gforce kartlardan biriydi, detayli markasini hatirlamiyorum.
degistirmek istedim cunku ben genelde Max calisiyordum ve renderlarim cok yavasliyordu. bu yuzden bunu hizlandirmak icin verdik 700 dolari artik.

aradaki fiyat/performans kiyaslamasina gelince: fiyat olarak neredeyse 3 kati ama performans olarak yaklasik 1,5 kati. yani tekrar ayni durumda olsam bu karta 700 dolar vermem, size de tavsiye etmem. renderlarim bekledigim kadar hizlanmadi. eskisine gore biraz fark var tabi ama o fiyati karsilamiyor bence.

bu konuda yapilacak tek sey sanirim PC yerine MAC kullanmak olacak.

umarim aydinlatici olabilmisimdir,
kolay gelsin.
SBCANSEVER

NOT: PNY ekran karti ile ilgili daha detayli bilgiyi www.dijitalcenter.com adresinden alabilirsin. ben de oradan bulmustum karti.

freemust

[70] Editör

Online Durumu
Arkadaş Listeme Ekle

konu, 30 ileti

#177   01.03.2005 22:52 GMT      
tesekkur ederim sbcansever.

Kullandigim ekran (nvidia) kartinin sitesinden sadece 3dsmax icin gelistirilmis eklentiler buldum. Acik kodlari olan cg plugin ile sadece max in 5.1 versiyonu calisiyor. ben kurdum ama bir turlu calistiramadim. Ilgilenen arkadaslar bir indirip denesin.
kolay gelsin.

Linkleri görebilmek için ÜYE olmalısınız.

Mustafa Şentürk
Mimar

yazgunesi

[70] Editör

Online Durumu
Arkadaş Listeme Ekle

konu, 519 ileti
Meslek: teknik ressam

#1211   16.12.2005 19:23 GMT      
slm arkadaşlar. cad ve ekran kartına gelince..bu konuyu ilk defa duyuyorumsizlerden. 3 senedir aşkın solidworks ve auto cad kulanıyorum hiç grafiksel problem yaşamadım.
benim kullandığım sistem XP PRO, P-4 , nvida fx5200 , 504 mb ddr var. solidworksten 500 den fazla parçaları ayrı dosyalar halinde birbirine temaslarını cad altına atma dönüştürme,bloklarla çalışma tutunda daha birçok şey yapıyorum.Cad ortamında ayrıyetten yogun çalışmalar yaptığım halde takıntı yaşamadım şimdiye kadar.bendeki hyundai 15 inç monütörün görüntü kalitesini etkilediğini düşünüyorum.ekran kartından çok memnunum, oyun konusunda da harika. bu konuda düşünceleriniz nelerdir?

enesenes

[2] Acemi

Online Durumu
Arkadaş Listeme Ekle

konu, 3 ileti
Meslek:

#3702   26.05.2006 11:44 GMT      
alacagın tek ekran kartı başkasını aramamalısın bence QUATRO SERİSİ 1100 ile 1400 serisi arası bir kart senin işini oldukca fazlası ile görecektir bu kartlar profosyonel kartlardır celil içel kolay gelsin *********************

Forumda email adresi vermek yasaktır...

Bu mesaj ehya tarafından düzenlendi (26.02.2008 23:28 GMT, --- önce)

erali

[5] Müdavim

Online Durumu
Arkadaş Listeme Ekle

konu, 33 ileti
Meslek: Mak.Tek.

#34266   12.03.2008 00:55 GMT      
3D ve render için bizde Ati FireGL V3600 256MB ekran kartı aldık. AutoCAD tanıyor, sürücüsünü veriyor, kuruyoruz ama standart ekran kartlarından birfark yok gibi. Biryerde bir ayar olmalı. Bu özel bir kart. Satıcıdan destek alamıyoruz. Yardım edeceklere peşin teşekkür.

freedomsb2000

[8] Uzman

Online Durumu
Arkadaş Listeme Ekle

konu, 0 ileti
Meslek: Öğrenci

#46875   27.02.2009 21:09 GMT      
marka vermiyim 400 veya 800mhz 256 veya 512 ddr2 veya gddr3olan ekran kartları işi ni görebilir zaten öle çizim için şu için bu için ekran kartına aldanmamak gerekir bence ama profesyonelseniz ben tüm ayrıntıları tüm parşaları çizmek istiyorum bi çizimimde 1000 parça olsun veya daha fazla olsun derseniz ozaman çizim destekli ekran kartını alın derim size kolay gelsin gelecek hayaınızda başarılar dilerim

UMARIM Bİ GÜN BİZDE YÜKSEKLERDEN UÇARIZ

erali

[5] Müdavim

Online Durumu
Arkadaş Listeme Ekle

konu, 33 ileti
Meslek: Mak.Tek.

#46995   01.03.2009 01:42 GMT      
Ati FireGL 3600 den (kendime göre) verim alamayınca yeni makinaya NVIDIA Quadru FX 1700 512 MB kart aldırdım. Ram 4 ama makina 3 küsur görüyor. CD ve sitesinden Autocad performans sürücüleri yüklendi. Güzel görüntüler, render yapmadan 3D çıktılar alıyorum ama 3D yüzeyler biraz artınca (25 MB ve üstü) dosya çuvallıyor. Sık sık hata verdiğinden recover ile uğraşıyorum sürekli. Ayarlar için bi tavsiye varsa memnuniyetle uygularız.

ByIIIShArK

[8] Uzman

Online Durumu
Arkadaş Listeme Ekle

konu, 28 ileti
Meslek: Yapi Ressamı

#53456   19.11.2009 17:13 GMT      
Merhaba Arkadaşlar.

Yazılarınızı okuyup bende aranıza katılmak istedim.

Öncelikle cad programları - 3dsmax - maya vbgibi programlar için tabikide graphic kartı üretiliyor.Yalnızca render içinde üretilmekte halen.Ben bir uçak firmasının render karıtını görmüştüm.dehşete kapılmıştım.3000 € başlıyordu kartların fiyatı. oda başlangıç seviyesiydi.kısacası ekrankartı alıcaksanız demode olucak ama quadro ekran kartı alıcaksıznız.Dahada performans istiyorsanız bununla birlikte iş istasyonu alıcaksınız.Buda tatmin etmezse sizi render hızı anlamında net rendere yönelip 10 ve üstü makinalarda render işlemlerini yapacaksınız.

Arkadaşlar bu ekren kartı muhabbeti uzar gider.Benim size tavsiyem render işlemlerinizi makinanıza göre modifeye etmeniz ve ona göre render seçenekleri seçmeniz yönünde olucak.siz makinanızın kasılacağını bile bile render ayarlarını fullerseniz render sürelerinizn uzaması aşikar olucaktır.

Mesela ben camera animasyonlarında render to texture menüsünden baked materialları hazırlayıp kullanıyorum.Ve çok verim aldım mesela.Yalnızca 1 defaya mahsus uğraşıyorsunuz ama render süresi bayahı kısalıyor. % 60 - 70 performas artırdığımı söyleye bilirim.Bunu vraydede yapabilrsiniz.Mental raydede yapabilirsiniz.Mental raydeki sorunların çözüldüğünü okumuştum bu konuda.

yani eğer quadro alamıyorsanız atiyi tercih etmenizi öneririm.özellikle 5000 serisinden sonrakiler.Oyunlardaki performanslarıda güzeldir :o)) işinizi görür diye düşünüyorum.

Birde quadro kartlar size poligon sayınız artığında daha çok farkını gösteriyor.Tabi hesaplamasıda diğer kartlara göre hızlı.ama alıcağınız kart için 1750 + KDV tl olarak gözden çıkarmanız lazım.

ekran kartından çok beklentiniz olmasın.Hayal kırıklılığı yaratabilir.

iyi çalışmalar.

Medeni olmayan insanlar, medeni olanların ayakları altında kalmaya mahkumdurlar. Ulu Önderimiz den
Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın. Ulu Önderimiz den
Ne mutlu Türküm diyene

enesarslanoglu

[3] Kıdemli

Online Durumu
Arkadaş Listeme Ekle

konu, 0 ileti
Meslek: inşaat mühendisi

#57417   13.05.2010 06:06 GMT      
marka nvidia da olsa ati de olsa paylaşımlı da paylaşımsız 512mb yetiyo .

enes arslanoğlu

ByIIIShArK

[8] Uzman

Online Durumu
Arkadaş Listeme Ekle

konu, 28 ileti
Meslek: Yapi Ressamı

#57894   11.06.2010 10:39 GMT      
Alıntı
enesarslanoglu :
marka nvidia da olsa ati de olsa paylaşımlı da paylaşımsız 512mb yetiyo .

Sevgili enes.

yorumuna bende renk katmak isterim :o)

Bana ne olur autocad 2010 da mental ray pluginini kullanarak bir sitenin bina projelerini 3d olarak uygula vede renderlarını almaya çalış.Aldıktan sonrada tecrübelerini paylaşırsan sevinirim.Bakalım ne gibi sorunlar çıkmış önüne.

Ondan sonra buraya paylaşımsız ekran kartı yeterli diye yazmamanı öneriyorum.Sen eğer autocad'in 2004 ve altı bir versiyon kullanıyorsan ozaman haklısın.

Fakat yeni nesil cad programları kesinlikle ekran kartı ister vede seçerler.Nvidia boşunamı autocad,max.maya zbrush gibi programların ikonları ile reklamlarını yapıp onlara özgü performans programları vede eklentiler hazırlayıp yayınlasınlar.Bunlara bağlı kartlar piyasaya sürsünler.

Bunlar benim şahsi düşüncelerim.

Saygılar,sevgiler.

Medeni olmayan insanlar, medeni olanların ayakları altında kalmaya mahkumdurlar. Ulu Önderimiz den
Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın. Ulu Önderimiz den
Ne mutlu Türküm diyene

> 1 <
9.95TL
41.60TL 40.50TL 14.90TL 26.52TL 26.52TL
Yukarı Çık
Site haritası | Forum Kuralları | İstatistikler | Hakkımızda | Referanslarımız | Kadromuz | Gizlilik | Yasal Uyarı | Reklam İstatistikleri | Reklam | cizimokulu.com
Copyright © 2004-2012 Akpınar Eğitim ve Yazılım Merkezi | Tüm Hakları Saklıdır | 3704 | megaaritmetiksahrayicedid.com | megaaritmetikerenkoy.com | İnşaat & Yapı Haberleri | FAQ
Mega Aritmetik Dahi Çocuk Merkezi SQL toplam zamanı: 1.176 saniyede oluşturuldu. - SQL sorgusu: 313 - Ortalama SQL zamanı: 0.00376 saniyede oluşturuldu.