Kullanıcı Adı : Şifre : Beni Hatırla ?  Ücretsiz Üyelik  |  Şifremi unuttum?  |  Arkadaşa tavsiye Tavsiye et
Forumda laubali konuşmalar ve teknik bilgi içermeyen yorumlar yasaklanmıştır. Yorumlarını, cevaplarını düzgün ve düzeyli bir Türkçe ile yapmayan üyeler siteden uzaklaştırılacak, gönderdiği iletiler silinecektir.
Forum için önerilen resim genişliği: 560 pikseldir.

Bu başlığı inceleyenler : 1 ziyaretçi, 0 üye : ---

9 kullanıcı bu konuya ileti yazdı : aRcHiTeCt (1) bektas001 (1) buseokuyucu (1) ehya (1) fecibay (1) kurbish (1) oguzkilic (1) tulin (1) yazboz (1)

> 1 <

Yazar İleti
kurbish

[2] Asteğmen

Online Durumu

3 ileti
Meslek: restoratör

Arkadaş Listeme Ekle

#10194   28.10.2006 13:22 GMT      
Autocad te var olan komutların kısayol tuşlarını değiştirmek istiyorum örneğin: klavyeden "c"ye bastığımda daire çizmesinde kopyalama yapmasını istiyorum bu kısayol tuşlarını nerden değiştirebilirim.

aRcHiTeCt

[10] Binbaşı

Online Durumu

191 ileti
Meslek: İnşaat Teknikeri

Arkadaş Listeme Ekle

#10195   28.10.2006 13:31 GMT      
Tools>costumize>acad.pgp bu dosyayi aç ordan istedigin komutun kisayolunu belirleyebilirsin.

çikarken kaydedyim mi diye sorar kaydet çik autocadi aç kapa.

Kullanmaya basla.

bektas001

[80] Yetkili

Online Durumu

643 ileti
Meslek: Bilgisayar Destekli Tasarım

Arkadaş Listeme Ekle

#10212   28.10.2006 22:08 GMT      
abdullah yazılarınla aramızda olman güzel.

next faces

Linkleri görebilmek için ÜYE olmalısınız.

fecibay

[60] Asistan

Online Durumu

341 ileti
Meslek: AutoCAD,3ds max , V-ray ve ECDL CAD Eğitmeni

Arkadaş Listeme Ekle

#10236   29.10.2006 17:04 GMT      
C:\Program Files\AutoCAD 2007\Express içerisine gir ve alias ikonuna çitf tıkla kısa yollar karşında ;)

tulin

[2] Asteğmen

Online Durumu

2 ileti
Meslek: elektrik teknikeri
Arkadaş Listeme Ekle

#10578   04.11.2006 21:30 GMT      
peki bu konu ile ilgili bir soruda benden. AutoCad 2004te tools menüsünden costumize içinde keyboards'ı tıkladığınızda karşınıza açılan pencerede de bu özellikler var ayrıca burda daha fonksiyonel. örneğin ben daha önce chamfer komtunu orada ctrl+C olarak atamıştım. buna bastığınızda enter kullanmadan komtu açılıyor. ancak ben bunu 2006da yapamıyorum bunun bir yolunu biliyormusunuz elim o kadar alıştı ki şimdi deliriyorum...

buseokuyucu

[2] Asteğmen

Online Durumu

1 ileti
Meslek: yapı öğretmeni

Arkadaş Listeme Ekle

#25013   31.07.2007 17:15 GMT      
autocad 2002 de komutların kısa yollarını değiştirmek için bunlardan söylenenlerin hiç birini bulamıyorum.acaba özelliklerindenmi kaynaklanıyor. acil cevap verebilirseniz çok sevinirim...........

ehya

[70] Editör

Online Durumu

1953 ileti
Meslek: Teknik Ressam

Arkadaş Listeme Ekle

#25015   31.07.2007 18:02 GMT      
C:\Documents and Settings\Kullanıcı Adı \Application Data\Autodesk\AutoCAD 2***\R1***\enu\Support

klasörüne gir. Burada bulunan acad.pgp dosyasını bul. Bu dosya içerisinden kısayol değişikliklerini yap...

yazboz

[2] Asteğmen

Online Durumu

5 ileti
Meslek: Jeoloji + petrol MÜH.

Arkadaş Listeme Ekle

#35405   07.04.2008 22:55 GMT      
1- yol

C:\Documents and Settings\yazboz\Application Data\Autodesk\AutoCAD 2008\R17.1\enu\Support\acad.pgp
buradan kısayol değiştirebilirisiniz .

2- yol
Tools >> costumize >> Edit Program Parameters .
tıklıyarak kısayol değiştirebilirisiniz

NOT:
Eğer yaptığınız değişklikleri hatalı olu veya bozuldu ise .tekrar geri almak ,eski halini geri almak istiyorsanız. o zaman
C:\Program Files\AutoCAD 2008\UserDataCache\Support\acad.pgp

acad.pgp dosyasını açıyorsunuz ve içindekileri tümünü kopyala yapıştır C:\Documents and Settings\yazboz\Application Data\Autodesk\AutoCAD 2008\R17.1\enu\Support\acad.pgp bu dosyaya.

fakat dikkat orjinalinide bozarsanız o zaman tek çaresi Autocad silip tekrar kurmaktır. veya forumda birilerinden tek *.pgp dosyasını istiyebilirsiniz.

saygılarımla

Yazboz der gün akşam olur.... Gelir bir gün toprak olur.

oguzkilic

[5] Üsteğmen

Online Durumu

26 ileti
Meslek: mimar

Arkadaş Listeme Ekle

#35423   08.04.2008 14:07 GMT      
En kısası klavyede ''aliasedit'' yazıp tablodan değiştirmektir. add'den command bölümüne komutu yazıp yada alattaki tablodan komutu bulup alias bölümüne istediğimiz komutu girmektir. Sonra karşımıza çıkan her butonu okeyleyerek işlemi tamamlıyoruz.

> 1 <